Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Poplach v zátoce. Pirátská bárka Tampy tvrdě narazila v Carolině, trápí se i Packers

Před necelými dvěma lety proti sobě stáli v konferenčním finále, teď musí sledovat, jak jejich týmům sezona začíná protékat mezi prsty. Tom Brady prohrál s Tampou Bay čtvrtý s posledních pěti zápasů, když se Buccaneers zmohli v Carolině na jediný tříbodový pokus. Aaron Rodgers zas kouše s Packers třetí nezdar za sebou, tentokrát ve Washingtonu. Příznačné je, že obě legendy přehráli v dresu outsiderů náhradníci, kteří se na hřiště dostali jen kvůli zranění obvyklých jedniček.

Tom Brady
zdroj: AP autor: Rusty Jones

Porážka Tampy 3:21 se ani při veškeré dobré vůli nedá nazvat jinak než selháním. Výhra nad Carolinou totiž nejen s ohledem na tabulkové postavení soupeře byla téměř povinností.

Panthers jednak byli před zápasem nejhorším týmem NFC, když dokázali vyhrát jediné utkání. Kromě toho ale měli za sebou hodně turbulentních čtrnáct dní, které načal vyhazov kouče Matta Rhuleho po výprasku 15:37 se San Franciscem.

Po další porážce, tentokrát proti obhájcům titulu Los Angeles Rams, se z týmu musel poroučet nejlepší receiver Robbie Anderson. Ten se na střídačce dostal do křížku s jedním z asistentů a Panthers ho raději obratem vyměnili do Arizony.

Jen o pár dní později následoval Andersona na západní pobřeží i elitní, leč často zraněný running back Christian McCaffrey, za kterého obětovalo San Francisco hned čtyři volby v draftu.

A k tomu se zranil quarterback Baker Mayfield, takže Panthers šli do divizního duelu s dočasným trenérem a rozpadlou ofenzívou. Za normálních okolností až druhý náhradník P.J. Walker ale proti bezkrevným Buccaneers zazářil, když minul jen šest přihrávek a připsal si dvě asistence.

A možná si pozici udrží aspoň dočasně i poté, co se zranění kolegové Mayfield se Samem Darnoldem vrátí. "Předvedl vynikající výkon, bude těžké ho teď znovu posadit," přiznal dočasný hlavní trenér Panthers Steve Wilks.

Bucs pokračovali i tentokrát v mizerných rozjezdech, v prvních čtvrtinách zatím neskórovali jediný touchdown. Běhová hra prakticky neexistuje, v Charlotte se zmohli jen na 46 yardů po zemi. A ve statistice třetích downů patří na úplné dno ligy. Přitom předloňský mistrovský tým zůstal z větší části stále pohromadě.

Tampa má momentálně bilanci 3-4 a pro Bradyho je to poprvé od sezony 2002, kdy má v této fázi víc porážek než výher. Tehdy to ale byl jeho první ročník jako jedničky Patriots a také jediná kompletní sezona, kdy nepostoupil s týmem do play-off.

Trápení Buccaneers zařadila analytička nfl.com Judy Battistová mezi pět největší překvapení letošní sezony, spolu s tím, že "jejich" NFC South je nejslabší divizí z celé ligy. Brady už letos jednou ukončil kariéru, nakonec se i na úkor rodinného štěstí ještě rozhodl vrátit. Zatím ale potvrzuje nepsané pravidlo, že ty největší hvězdy většinou nedokáží odejít na vrcholu.

Neveselé týdny prožívá rovněž Rodgers, Green Bay po porážkách s oběma newyorskými kluby dostalo ťafku také ve Washingtonu. Oproti Tampě ale Packers alespoň část prvního poločasu vypadali, že mají běh zápasu ve svých rukou. A to přesto, že nejlepší akcí hostů byla 63yardová pick-six De'Vondreho Campbella, zato celá sestava receiverů se nedostala dohromady ani na 50 yardů.

Ofenzivní produkce "Cheeseheads" je zoufalá. V dlouho víceméně vyrovnaném zápase běželi Packers s míčem jen dvanáctkrát, zatímco Rodgers měl trojnásobek pasových pokusů. Přitom měl problémy s palcem házecí ruky a chemie s odměněnou sestavou receiverů zatím vůbec nefunguje. Díra po Davante Adamsovi je ještě znatelnější, než se čekalo a na posílení týmu na této pozici má Green Bay už pouze týden.

Na druhé straně náhradník Taylor Heinicke dokázal zastoupit zraněného Carsona Wentze a přes dvě ztráty míče si připsal cenný skalp hrající legendy. Commanders jsou navzdory mizernému startu do sezony zpět ve hře o play-off, i když v nabité NFC East s Dallasem, Philadelphií a New York Giants jsou stále poslední.

Naopak na čele své divize se nečekaně vyhřívá Seattle. Seahawks měli být po odchodu hlavní hvězdy Russella Wilsona do Denveru týmem pro přestavbu. Jenže velezkušený kouč Pete Carroll se nevzdal, možná životní formu chytil věčný náhradník Geno Smith a borcům ze smaragdového města se v nejvyrovnanější divizi překvapivě dívají na záda jak obhájci titulu Rams, tak posílení Niners.

To Wilson, momentálně navíc na marodce s ramenem, prožívá v Denveru nejhorší sezonu kariéry. Broncos za něj obětovali vedle hráčské kompenzace šest výběrů v draftu včetně dvou prvních kol a zavázali si jej obří pětiletou smlouvou na 245 milionů dolarů.

Celek z Colorada ale v sedmi utkáních skóroval bídných 100 bodů. Méně produktivní ofenzivu má v lize pouze Chicago, které ale odehrálo o zápas méně. A ani solidně fungující obrana všechno sama nespasí. New York Jets na Mile High stačila jedna spektakulární akce Breece Halla a přesná noha kickera k vítězství 16:9.

Výsledky 7. hracího týdne NFL:

Arizona - New Orleans 42:34, Baltimore - Cleveland 23:20, Carolina - Tampa Bay 21:3, Cincinnati - Atlanta 35:17, Dallas - Detroit 24:6, Jacksonville - NY Giants 17:23, Tennessee - Indianapolis 19:10, Washington - Green Bay 23:21, Denver - NY Jets 9:16, Las Vegas - Houston 38:20, LA Chargers - Seattle 23:37, San Francisco - Kansas City 23:44, Miami - Pittsburgh 16:10.

Konference AFC: 1. Buffalo (5 vítězství - 1 porážka), 2. Kansas City a NY Jets (5-2), 4. Tennessee (4-2), 5. Cincinnati, Baltimore, Miami a LA Chargers (všichni 4-3).

Konference NFC: 1. Philadelphia (6-0), 2. NY Giants (6-1), 3. Minnesota (5-1), 4. Dallas (5-2), 5. Seattle (4-3), 6. LA Rams (3-3).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články