Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Poplach na Arrowhead. Chiefs hoří v obraně, trápí se ale i Mahomes

Nejdříve rozpačitý start, teď už ale regulérní trápení. Předposlední vítězové Super Bowlu Kansas City Chiefs prožívají nejhorší období v éře Patricka Mahomese. "Náčelníci" jsou po kruté porážce 3:27 v Tennessee znovu s negativní zápasovou bilancí mimo postupové pozice do play-off. A vedle děravé obrany se pod tlak kritiky dostává i mladý quarterback, jehož výkony zdaleka neodpovídají tomu, že by od příští sezony měl pobírat roční plat 45 milionů dolarů.

Patrick Mahomes se spoluhráči z Kansas City Chiefs
zdroj: AP autor: Alex Brandon

Chiefs jsou v první polovině sezony zatím jen stínem úspěšného týmu posledních dvou let. Vyjma šťastné úvodní výhry nad Clevelandem všechna utkání s hlavními konkurenty v konferenci AFC nezvládli.

Zlomový byl zápas v Baltimoru, kde Kansas ztratil ve čtvrté čtvrtině jedenáctibodový náskok. Od té doby podlehl doma divizním rivalům LA Chargers a také Buffalu a teď schytal výprask od Titans. Povinné výhry ve Washingtonu a Philadelphii dojem příliš nezlepšují.

"Posledních pár let bylo úžasných. Ale kdykoli chcete vytvořit něco podstatného, musíte si projít i obdobími, jako je toto," připustil po propadáku v městě country Mahomes.

Prohra o 24 bodů je nejvyšší rozdíl v Mahomesově profesionální kariéře, dosud navíc v každém utkání pod jeho vedením Chiefs skórovali alespoň 10 bodů.

U samotného quarterbacka je propad výkonnosti markantní. Proti Titans ztratil dva míče a minimálně jeden interception měl už v šestém utkání za sebou. V posledních pěti utkáních jich má na kontě osm, zatímco v předchozích dvou letech jich nasbíral za celou sezonu jen pět, respektive šest.

Chiefs s explozivním pasovým útokem neměli v minulosti problémy s obracením zápasů, teď je ale srážejí zbytečné ztráty míčů a penalty a na hru obrany se nemohou spolehnout vůbec. "Vidím u hráčů věci, které jsem předtím neviděl. Musíme se zlepšit, a hráči to vědí," uvedl hlavní kouč Chiefs Andy Reid.

Na Arrowhead ale nemají na nápravu příliš času. Po domácím utkání s New York Giants čekají Chiefs v rychlém sledu Green Bay Packers s Aaronem Rodgersem, duel na novém stadionu divizního lídra Las Vegas Raiders a rozjetý Dallas. A jeden z předsezonních favoritů tak může mít klidně po sezoně už na Díkůvzdání.

Brady se dostal přes metu 600 přihrávek, cenný míč fanoušek vrátil

V úplně opačném rozpoložení je druhý z posledních finalistů, Tampa Bay. Buccaneers potřebovali na demolici ofenzivně bezzubého Chicaga 38:3 víceméně jen první poločas.

Tom Brady si připsal další významný milník, když se jako první quarterback dostal na metu 600 asistencí. Čtyřiačtyřicetiletá hvězda nahrála celkem na čtyři touchdowny Bucs.

"Měl jsem prostě štěstí, že jsem měl během let tolik skvělých spoluhráčů. Nic v tomto sportu není individuální," řekl k dosažení historické mety Brady.

Hned třikrát byl jeho adresátem Mike Evans, jenž ale vzhledem ke své zálibě věnovat po touchdownech míč fanouškům s jeho dresem málem připravil Bradyho o cenný artefakt.

Míč po jubilejní asistenci tak skončil v hledišti, členovi realizačního týmu Bucaneers se nicméně podařilo fanouška přesvědčit, aby suvenýr vrátil.

"Zase tolik věcí si nenechávám, ale zrovna tenhle míč bych býval rád měl. Dáme mu za to helmu, podepsaný dres nebo něco podobného. Bylo od něj skvělé, že to udělal," poděkoval na dálku fanouškovi Brady.

Výsledky 7. hracího týdne NFL:

Cleveland - Denver 17:14, Baltimore - Cincinnati 17:41, Green Bay - Washington 24:10, Miami - Atlanta 28:30, New England - NY Jets 54:13, NY Giants - Carolina 25:3, Tennessee - Kansas City 27:3, Las Vegas - Philadelphia 33:22, LA Rams - Detroit 28:19, Arizona Houston 31:5, Tampa Bay - Chicago 38:3, San Francisco - indianapolis 18:30.

Konference AFC: 1. Cincinnati, 2. Las Vegas, 3. Tennessee, 4. Baltimore (všichni 5-2), 5. Buffalo, 6. LA Chargers (oba 4-2), 7. Cleveland (4-3)

Konference NFC: 1. Arizona (7-0), 2. Tampa Bay, 3. Green Bay, 4. LA Rams (všichni 6-1), 5. Dallas (5-1), 6. New Orleans (3-2), 7. Minnesota, 8. Atlanta (oba 3-3)

Zdroj
ČTK, Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články