Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Podruhé a definitivně. Brady přesně po roce znovu ukončil kariéru

Legendární Tom Brady oznámil přesně po roce opět konec kariéry. Pětačtyřicetiletý quarterback, všeobecně považovaný za nejlepšího hráče historie, působil v NFL 23 sezon a získal sedm titulů. Loňský odchod si po 40 dnech rozmyslel a odehrál ještě jeden rok v dresu Tampy Bay Buccaneers, se kterou získal také svůj poslední Super Bowl.

Tom Brady
zdroj: USA Today Sports autor: Nathan Ray Seebeck

S New England Patriots, kde působil dvacet sezon, získal trofej Vince Lombardiho šestkrát, třikrát byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem ligy a je pětinásobným držitelem ceny MVP v Super Bowlu.

"Dospěl jsem přesně do toho bodu, definitivně končím," řekl dojatý Brady ve videovzkazu. "Díky každému za podporu. Díky, že jsem mohl žít svůj sen. Nic bych neudělal jinak," doplnil hráč, který drží nesčetně ligových rekordů.

Jako jediný ovládl finále ligy sedmkrát, k jeho nejvýznamnějším maximům patří nejvíc výher na pozici quarterbacka v základní části (251) a v play-off (35), nejvíce úspěšných přihrávek (7753) a nejvíce asistencí (649).

Vloni při obhajobě titulu s Buccaneers vypadl ve čtvrtfinále a poslední sezona Bradyho kariéry byla ještě méně úspěšná.

Tým sice slabou divizi NFC South vyhrál, ale s bilancí 8 výher a 9 porážek Brady poprvé zažil základní část s více prohrami než vítězstvími.

V prvním kole play-off Tampa Bay podlehla Dallasu, se kterým přitom Brady do té doby ani jednou neprohrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články