Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pittsburgh zvládl se štěstím bitvu v Tennessee, Seattle v Arizoně poprvé narazil

Sedmý hrací týden NFL ukončil vítězné série Seattlu, který prohrál v prodloužení v Arizoně a také Tennesee. Jediným stoprocentním týmem tak zůstal Pittsburgh, který uspěl v souboji neporažených na hřišti Titans a má na dosah vyrovnání nejlepšího startu do sezony v dějinách klubu. V příštím kole ale čeká na Steelers skutečná výzva, když se představí v tradičně vypjatém divizním souboji v Baltimoru.

Radost hráčů Pittsburgh Steelers
zdroj: USA Today Sports autor: Steve Roberts

Utkání v Nashvillu se podle původního rozpisu mělo hrát už o prvním říjnovém víkendu, kvůli opakovaným pozitivním testům na koronavirus v týmu domácích Titans ale bylo nakonec odloženo o tři týdny.

Oceláři zvládli skvěle první poločas, ve kterém domácí nepustili téměř k ničemu a když krátce po přestávce kicker Chris Boswell zvyšoval už na 27:7, zdál se zápas rozhodnutý. I proto, že Pittsburgh nikdy v historii dvacetibodové vedení nezratil. Jenže Titans vzápětí kontrovali úspěšnou akcí přes polovinu hřiště v podání receivera A.J. Browna a následně ovládli dění na hřišti.

Deset minut před koncem snížilo Tennessee na rozdíl tří bodů a Steelers držela ve vedení jen výborně hrající obrana, která udržela ofenzivní buldozer Titans Derricka Henryho na "pouhých" 75 yardech. Po třetí ztrátě quarterbacka Bena Roethlisbergera měli domácí dokonce možnost v poslední minutě rozhodnout, ale defenzíva Pittsburghu další atak endzóny nedovolila a field goal znamenající alespoň prodloužení Stephen Gostkowski neproměnil.

Arizona nepatřila k oblíbeným soupeřům Seattlu ani v předchozích letech, kdy byl výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy znatelný. A ukázalo se to i tentokrát, byť hosté ve Phoenixu v základní hrací době ani jednou neprohrávali a většinu času si udržovali dvouciferný náskok. Jen v prvním poločase získali Seahawks 377 kombinovaných yardů, což je rekord dosavadního průběhu sezony.

Arizonu ale nesrazilo ani neustálé marné dotahování náskoku Seahawks, ani desetibodové manko ve čtvrté čtvrtině. Cards dokázali snížit, následně rychle vyhnat ofenzivu hostů ze hřiště a Zane Gonzalez poté ukázal pevnější nervy než kolega z Tennessee a poslal utkání do prodloužení, které pak na druhý pokus i rozhodl.

Russell Wilson jako teprve čtvrtý quarterback v historii zaznamenal v prvních šesti zápasech sezony více než dvacet asistencí a stále zůstává jedním z hlavních kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče.  Zároveň se ale proti Cardinals dopustil tří ztrát a po té poslední v prodloužení dostali domácí druhou šanci ukončit zápas.

První "bitvu o Ohio" pro sebe rozhodli až v úplném závěru hosté z Clevelandu. Jen ve čtvrté čtvrtině skórovaly oba týmy dohromady pět touchdownů a s každou změnou skóre se zároveň měnil i tým ve vedení. Domácí vedli 69 sekund před koncem o tři body, Bakeru Mayfieldovi ale i tento čas stačil na "upečení" vítězného drivu.

Joe Burrow už popáté v sezoně překonal hranici 300 naházených yardů a útočí na rekord Andrewa Lucka, kterému se to před osmi lety v dresu Indianapolis povedlo šestkrát. Bengals ale přes výborné výkony svého quarterbacka vyhráli zatím jediný zápas.

Jsou situace, kdy skórovat touchdown je to nejhorší možné řešení. Přesvědčila se o tom Atlanta v domácím utkání s Detroitem. Falcons prohrávali o dva body a 90 sekund před koncem se dostali do redzóny soupeře. Stačilo nechat uběhnout čas a z poslední akce kopnout z bezpečné vzdálenosti vítězný field goal.

Jenže Atlanta letos v kategorii "jak ztratit vyhraný zápas" hýří kreativitou. Todd Gurley nedokázal včas zastavit a dopadl s míčem na čáru. Jeho majitele ve fantasy ligách skórovaný touchdown sice potěšil, lavička Falcons se ale oprávněně chytala za hlavu.

Detroit dostal ještě jednu šanci, a ačkoliv jsou Lions také schopní často neuvěřitelným způsobem prohrát, tentokrát nezaváhali. Andrew Stafford našel přesným pasem skórujícího TJ Hockersona a přes patnáctiyardovou penaltu zajistil Detroitu výhru proměněným extra pointem Matt Prater.

Pokud někdo po draftu pochyboval, že Justin Herbert je opravdu pro Chargers qarterbackem budoucnosti, už musí uznat, že se mýlil. Herbert jako jediný hráč za posledních padesát let v prvních pěti startech v kariéře naházel přes 1500 yardů s QB ratingem přes 100. A konečně také poznal radost z vítězství. Chargers sice přišli o šestnáctibodový náskok z prvního poločasu a museli proti Jacksonville dotahovat, nakonec ale výhrou 39:29 ukončili sérii čtyř nezdarů.

Cam Newton překonal proti San Franciscu metu 30 tisíc pasových yardů a je prvním hráčem v historii, který má k tomu zároveň 5000 naběhaných yardů. Tím ovšem výčet pozitiv končí. Patriots podali doma proti San Franciscu bídný výkon a Newton za rozhodnutého stavu 6:33 proseděl čtvrtou čtvrtinu na lavičce.

To dlouholeté hvězdě Patriotů Tomu Bradymu se po jarním odchodu v novém působišti daří. Tampa vede svou divizi a aktuální dobrou formu stvrdila jasnou výhrou 45:20 na hřišti Las Vegas. Třiačtyřicetiletý veterán k tomu přispěl čtyřmi asistencemi, 369 naházenými yardy a úspěšností přihrávek přes 73 procent. Proti Raiders vyhrál v kariéře šestý zápas ze sedmi, jedinou porážku zaznamenal přes osmnácti lety.

New York Jets mohli v prvním poločase proti ofenzivně strádajícímu Buffalu živit naději na první výhru v sezoně, když vedli 10:0. Poté ale "Gang Green" znovu sklouzl ke své obvyklé herní mizérii a Bills stačilo přidal trochu v obraně a trefovat field goaly. Kickeru Tyleru Bassovi se to povedlo šestkrát z osmi pokusů, což je nový rekord mezi nováčky na jeho pozici.

Washington do zápasu s Dallasem neměl hráče, který by v jednom zápase naběhal víc než 60 yardů. Antonio Gibson zvládl překonat tuto hranici proti zoufalé obraně Cowboys za jedinou čtvrtinu. Nakonec z toho bylo 128 yardů a touchdown pro nováčka Gibsona a v kombinaci s vynikající defenzivou WFT pohodlná výhra 25:3.

Washington zvládl i druhý domácí zápas proti diviznímu soupeři a ve slaboučké NFC East zaostává jen těsně za vedoucí Philadelphií. Pokud se nebudou počítat výlukové sezony, tak je to poprvé, co ani jeden z týmů v některé z divizí NFL nemá po sedmi týdnech alespoň tři vítězství. Eagles jsou na čele před Washingtonem a Dallasem jen díky tomu, že mají ke dvěma výhrám navíc remízu s Cincinnati.

Výsledky 7. hracího týdne NFL:

Philadelphia - NY Giants 22:21, Tennessee - Pittsburgh 24:27, Washington - Dallas 25:3, NY Jets - Buffalo 10:18, New Orleans - Carolina 27:24, Houston - Green Bay 20:35, Cincinnati - Cleveland 34:37, Atlanta - Detroit 22:23, Las Vegas - Tampa Bay 20:45, LA Chargers - Jacksonville 39:29, New England - San Francisco 6:33, Denver - Kansas City 16:43, Arizona - Seattle 37:34 po prodloužení.

Konference AFC: 1. Pittsburgh (6-0), 2. Kansas City (6-1), 3. Tennessee (5-1), 4. Buffalo (5-2), 5. Baltimore (5-1), 6. Cleveland (5-2), 7. Indianapolis (4-2).

Konference NFC: 1. Green Bay a Seattle (oba 5-1), 3. Tampa Bay (5-2), 4. Philadelphia (2-5-1), 5. Chicago (5-1), 6. Arizona (5-2), 7. New Orleans a LA Rams (oba 4-2).

Zdroj
ESPN, Sportsnet, TSN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články