Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Patriots a Stallions se radují z prvního vítězství

Pilsen Patriots vstupovali do letošního ročníku nejvyšší soutěže v americkém fotbale s velkým očekáváním. Ambice před prvním duelem v rámci Paddock ligy v Plzni neskrývali a hodně si slibovali především od nových posil. Trio Jesse Thompson, Ryan Pahos, Anthony Ratliff dostalo za úkol otočit loňskou sezonu 0:10 v lepší výsledek a premiérová výhra na sebe nenechala dlouho čekat.

Utkání Pilsen Patriots – Brno Alligators
zdroj: Česká asociace amerického fotbalu autor: Radim Kroulík

Patriots si totiž poradili s brněnskými Alligatros 38:21 a quarterback Pahos ve spolupráci s Ratliffem je táhli k triumfu. Ratliff, jenž hrál v útoku i obraně, otevřel skóre po 16yardovém touchdownovém běhu. Alligators se dokázali vzpouzet pouze první poločas. Ve druhém již vládli na hřišti domácí.

"Hrála proti sobě vyrovnaná mužstva. Byla to velká přetahovaná a čekalo se, která obrana dokáže vystavit soupeři stopku. Naštěstí se to podařilo té naší," uvedl Thompson. Ten si i přes komfortní náskok nebyl vítězstvím jistý až do samotného závěru. "Až někdy tři minuty před koncem zápasu jsem cítil, že ho máme pod kontrolou. Mohlo to dopadnou jakkoli," dodal.

Vzdor brněnského celku zlomily až dva touchdowny Jakuba Rady. Ten si po utkání pochvaloval morálku, kterou nastavil nový trenér Thompson. "Kouč přinesl skvělou morálku do týmu a podle toho tak hrajeme. Je to ale první duel, je brzo dělat závěry."

I přes výhru však viděl Thompson prostor pro zlepšení. "Celkově jsem byl spokojený s naším útokem. V obraně jsme udělali dost chyb, které musíme opravit."

Další zápas čeká Patriots 13. dubna, kdy na domácí půdě přivítají jednoho z největších favoritů, Prague Lions.

Pilsen Patriots - Brno Alligators 38:21

Hřebci se v Ústí trápili, vítězství urvali ve druhém poločase

Úspěšně zahájili sezonu i hráči Pardubic Stallions. Hřebci vyrazili v prvním kole do Ústí nad Labem. Místní Blades po loňském vítězství ve druhé lize postoupili a se Stallions je tak čekala premiéra mezi elitou.

Nováček ligy dlouho zkušenému soupeři vzdoroval, Stallions urvali vítězství 20:9 až ve druhém poločase. "Očekávali jsme, že zápas bude těžký. Věděli jsme, že se na nás Ústí připraví dobře a nebude jednoduché vyhrát," hodnotil hlavní trenér Petr Košťál.

Hned úvodní akce pardubického týmu vedla téměř přes celé hřiště. Horáček se prodral obranou a byl složen těsně před endzónou soupeře. Nadějný útok zastavila domácí obrana, která ukořistila míč a zhatila šanci na první body hostí.

Chvíli poté udělali Blades obrovskou hrubku, při které věnovali míč pro pardubický útok v bezprostřední blízkosti endzóny. Tentokrát se Stallions bodově prosadili. Přihrávku Catapana zachytil v endzóně Jelínek. "Začali jsme hrát rychle a to nám sedlo. Domluvili jsme se, že na ně vlítneme, snažili jsme se rychle rozehrávat a podařilo se nám dát první touchdown," vysvětlil Jelínek.

Blades se nenechali psychicky zlomit a Stallions dlouho nenacházeli recept na obranu domácích. Ústeckému týmu se navíc podařilo snížit před poločasem na 3:6. Úvodní dějství tak rozhodně nevyznělo dle představ Pardubic. "Celý zápas se nám celkem dařilo v obraně, ale vždy je co zlepšovat. Útok měl první poločas trochu problémy, ale to se dá v prvním utkání čekat. Ve druhém poločase už hrál určitě lépe a pomohl nám k vítězství," dodal Košťál. 

Je nám líto, video expirovalo.
Stallions se v Ústí nadřeli na první vítězství v sezoně

Ve druhém poločase se Stallions začalo dařit pohybovat s míčem. Ve třetí čtvrtině si připsal touchdown Horáček. Toho napodobil v závěrečném dějství Petřík, čímž dal Stallions komfortní náskok 20:3. Blades dokázali skóre zkorigovat poslední akcí duelu, kdy si touchdown s vypršením času připsal Imr.

Stallions po úvodní výhře s nováčkem čeká v dalším kole střetnutí na hřišti Brna Alligators.

Blades Ústí nad Labem - Pardubice Stallions 9:20

Hlavní zprávy

Nejčtenější články