Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Pardubice zvládly odvetu s Trnavou a v souboji o finále vyzvou Black Panthers

Pardubice - Až v předposledním kole základní části se rozhodne o druhém účastníkovi Czech Bowlu. Pardubice Stallions si vítězstvím 28:22 nad Trnavou udržely šanci na druhou příčku, naopak Bulldogs o naději přišli. Definitivní rozhodnutí padne v následujícím kole, kdy Hřebci zavítají na půdu obhájců titulu Prague Black Panthers, kteří momentálně drží postupovou pozici.

Pardubice Stallions - Trnava Bulldogs
zdroj: caaf.cz autor: Jakub Hřib

První vzájemný duel Trnavy s Pardubicemi skončil 49:41 pro Trnavu a i v odvetě se očekávaly bodové hody. Zápas ale měly ve svých rukách po většinu zápasu obrany. Až do poslední čtvrtiny se oba týmy přetahovaly o vedení a do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 15:13 pro Trnavu.

Klíčem k obratu Pardubic byly výkony zahraničních posil. Touchdown si nejprve připsal quarterback Shane McDonald a důležité vítězství domácím pojistila hvězda obrany Kendral Ellison. Ten nejprve vzal volný míč ze země a doběhl si pro touchdown, následně v dramatické koncovce zachytil přihrávku soupeře a ukončil tak jejich snažení na obrat.

Stallions tak mají za sebou neoficiální čtvrtfinále, ve kterém se výhrou udrželi ve hře a do rozhodujícího duelu půjdou v dobré formě. Naopak Black Panthers prohráli klíčový zápas v rakouské lize a místo účasti ve vyřazovacích bojích na ně zbylo poslední místo, což je pro tým, který v posledních dvou letech skončil v semifinále, obrovské zklamání.

Pardubice dokázaly Pražany porazit na domácím hřišti 27:17, ale velkou roli mohla hrát únava hráčů Black Panthers, kteří v nabitém programu odehráli 6 zápasů v 16 dnech, což je v americkém fotbale něco nevídaného. Zkušenosti ovšem jsou jednoznačně na straně domácích Black Panthers.

Stallions již v sezoně několikrát ukázali slabost ve vypjatých situacích. Jsou to ale Black Panthers, kteří budou pod tlakem, protože od nich se postup do Czech Bowlu očekává. Naopak Pardubice, které se vrátily do nejvyšší soutěže po roční pauze, mají svůj cíl dávno splněný a mohou přidat jen další bonus za vydařenou sezonou.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články