Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Packers znovu vyhráli základní část NFC, Brown opustil hřiště během zápasu a v Tampě skončil

Cesta do Super Bowlu povede v NFC zřejmě stejně jako loni přes Lambeau Field. Green Bay Packers rozdrtili v divizním duelu Minnesotu 37:10 a obhájili prvenství v konferenci. Naopak Kansas City Chiefs musí po porážce v Cincinnati spoléhat v konferenci AFC na zaváhání Tennessee v Houstonu. Sezona už skončila pro Antonio Browna. Problémový receiver Tampy teatrálně opustil hřiště během zápasu s New York Jets a Buccaneers někdejší hvězdu Pittsburghu obratem propustili.

A. J. Dillon slaví touchdown proti Minnesotě
zdroj: USA Today Sports autor: Benny Sieu

Vikings potřebovali k udržení naděje na postup do play-off v promrzlém Wisconsinu vyhrát. S Kirkem Cousinsem na covidovém protokolu a prakticky bez běhové hry nebyli pro Packers žádným soupeřem.

Aaron Rodgers odehrál dvanáctý zápas v sezoně s minimálně dvěma asistencemi a zároveň bez jediné ztráty, čímž překonal vlastní rekord, o který se dosud dělil s Tomem Bradym. A potřetí v kariéře dovedl Packers k prvenství v konferenci.

Nejvíc ovací ale po utkání sklízet hlavní trenér "Cheeseheads" Matt LaFleur. Green Bay pod jeho vedením jako první tým v historii vyhrálo 13 zápasů ve třech po sobě jdoucích sezonách.

LaFleur zároveň s bilancí 39 výher a pouhých devíti porážek překonal dosavadní maximum legendárního trenéra San Francisca George Seiferta v počtu vítězství v prvních třech sezonách trenérské kariéry.

Pro Packers je konferenční prvenství zásadní ze dvou důvodů. Výhoda domácího prostředí v play-off totiž znamená pro soupeře nutnost nastoupit v lednu na Lambeau Field, příznačně přezdívanému "zmrzlá tundra".

Týden volna navíc znamená větší šanci na návrat zraněných opor, zejména cornerbacka Jaire Alexandera a také elitního levého tackla Davida Bakhtiariho, který vynechal celou základní část kvůli rekonvalescenci natržených kolenních vazů.

Řadu skvělých nedělních individuálních výkonů bohužel zastínila nejnovější eskapáda Antonia Browna. Ten si svým bláznivým výstupem na MetLife Stadium řekl o vyhazov z Tampy Bay. Třiatřicetiletému veteránovi s problémovou pověstí už těžko dá nějaký tým další šanci.

Brown zamířil do kabin v průběhu třetí čtvrtiny za nepříznivého stavu 10:24. Při odchodu, kterému se snažili spoluhráči zabránit, si ostentativně svlékl dres, chrániče a zamával fanouškům na rozloučenou.

Arians prohlásil, že před tím chtěl Browna dvakrát poslat do hry. Ten to opakovaně odmítl. "Už není Buc. Tím to pro mě končí. Pojďme se radši bavit o klucích, kteří nám pomohli vyhrát," řekl.

Obhájci Super Bowlu po Brownově odchodu otočili skóre a vyhráli 28:24. "Chtěli bychom ho vidět v nejlepší formě, ale u nás už to bohužel nebude," řekl Tom Brady.

Brownova cesta z kopce začala před čtyřmi lety poté, co se rozhádal s rozehrávačem Benem Roethlisbergerem a Pittsburgh svou trucující hvězdu raději vyměnil do Oaklandu.

Tam nejdřív stávkoval kvůli nepovolené helmě a pak se nepohodl s generálním manažerem. Restart v Patriots skončil po jediném zápase kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování a vyhrožování.

Loni byl v první polovině sezony suspendován poté, co byl obviněn z vloupání a napadení. Naposledy v prosinci vynechal tři zápasy Buccaneers, se kterými získal svůj jediný Super Bowl, kvůli falšování dokladů o očkování proti koronaviru.

AFC North má definitivně nové krále. Cincinnati Bengals stvrdili svůj první postup do play-off vítězstvím v krásném zápase s Kansas City Chiefs.

Tygři v druhém poločase povolili explozivnímu útoku hostů pouhé tři body a jejich obrat dovršil tři sekundy před koncem proměněný field goal nováčka Evana McPhersona.

Zápas byl ale především koncertem dvou nedávných spoluhráčů z Louisianské univerzity. Joe Burrow znovu naházel přes 400 yardů, k tomu čtyři asistence a žádná interception. To se dosud žádnému quarterbackovi ve dvou zápasech po sobě nepovedlo.

Ja’Marr Chase zachytil jedenáct přihrávek pro 266 yardů a třikrát skóroval. Zároveň překonal nováčkovský rekord v počtu yardů, který od loňska držel další bývalý hráč LSU, Justin Jefferson z Minnesoty.

Vedle Bengals si vítězství v divizi zajistilo také Tennessee, které ukončilo sedmizápasovou úspěšnou sérii Miami a sebralo Dolphins šanci na postup. Jisté play-off mají také Buffalo a New England Patriots, kteří budou na dálku bojovat o prvenství v AFC East.

Las Vegas dokázalo vyhrát v Indianapolis a v posledním týdnu si to rozdá v přímém souboji o postup s divizními rivaly Los Angeles Chargers. Baterky přehrály Denver jasně 34:13, čímž zároveň zhasly zbývající naděje Clevelandu.

Colts mají přes porážku situaci ve svých rukou, stačí jim neprohrát na hřišti nejhoršího týmu ligy Jacksonville. Na jejich případné selhání bude čekat vítěz utkání Baltimoru s Pittsburghem.

V NFC je situace mnohem jednodušší, neboť zbývá už jen jedno volné místo. Philadelphia vyhrála ve Washingtonu a o svou wild card už nemůže přijít. San Francisco potřebuje v posledním kole vyhrát na hřišti Los Angeles Rams nebo neúspěch New Orleans v Atlantě.

Výsledky 17. hracího týdne NFL:

Baltimore - LA Rams, Buffalo - Atlanta 29:15, Cincinnati - Kansas City 34:31, Chicago - NY Giants 29:3, Indianapolis - Las Vegas 20:23, New England - Jacksonville 50:10, NY Jets - Tampa Bay 24:28, Tennessee - Miami 34:3, Washington - Philadelphia 16:20, LA Chargers - Denver 34:13, San Francisco - Houston 23:7, Dallas - Arizona 22:25, New Orleans - Carolina 18:10, Seattle - Detroit 51:29, Green Bay - Minnesota 37:10.

Konference AFC: 1. Tennessee, 2. Kansas City (oba 11-5), 3. Cincinnati, 4. Buffalo, 5. New England (všichni 10-5), 6. Indianapolis, 7. LA Chargers, 8. Las Vegas (všichni 9-7).

Konference NFC: 1. Green Bay (13-3), 2. LA Rams, 3. Tampa Bay (oba 12-4), 4. Dallas, 5. Arizona (oba 11-5), 6. San Francisco, 7. Philadelphia (oba 9-7), 8. New Orleans (8-8)

Pozn: Týmy označené kurzívou mají jistý postup do play-off

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články