Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Packers přišli o Rodgerse, Brady překonal rekord v počtu vítězství

Šance Green Bay na postup do play-off NFL výrazně poklesly. Problémem pro Packers není ani tak porážka na hřišti rivalské Minnesoty, ale hlavně ztráta Aarona Rodgerse, který si na začátku zápasu zlomil klíční kost a může přijít i o zbytek sezony. Tom Brady dovedl Patriots k výhře nad NY Jets a překonal rekord v počtu vítězství v základní části. V soutěži už není žádný neporažený tým, Kansas totiž doma podlehl Pittsburghu.

Zraněný Aaron Rodgers
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Rempel

Zranění sužují zejména ofenzivní řadu Packers už od začátku sezony, ztráta elitního quarterbacka je ale pro ambice tradičního klubu řádově mnohem větší ranou. Pro Rodgerse utkání skončilo už v první čtvrtině po zákroku linebackera Vikings Anthonyho Barra. Pokud bude muset Rodgers se zlomenou klíční kostí na operaci, v sezoně už si velmi pravděpodobně nezahraje.

Spekulacím o tom, kdo by mohl skvělého rozehrávače v Packers dočasně nahradit, vévodí dlouholetý quarterback Dallasu Tony Romo, který po letošním konci kariéry působí jako analytik televize CBS. Ale po předčasném konci v Clevelandu je bez smlouvy i třeba Robert Griffin III.

Naopak šance Colina Kaepernicka jsou poté, co oznámil, že hodlá žalovat majitele klubů NFL pro spolčení proti jeho osobě, asi jen hypotetické. Hlavní trenér Packers Mike McCarthy ovšem podle svých slov zatím počítá s tím, že jako první quarterback týmu bude pokračovat dosavadní náhradník Brett Hundley.

Tom Brady
zdroj: USA Today Sports autor: Bob Donnan

Trochu ve stínu Rodgersova zranění zůstal další velký milník kariéry Toma Bradyho. Pětinásobný vítěz Super Bowlu se 187. vítězstvím v základní části odpoutal v historické tabulce od svého velkého rivala Peytona Manninga. Patriots v divizním souboji zvítězili na hřišti New York Jets 24:17.

Quarterback New Englandu se rekordu dočkal i přesto, že defenzíva jeho týmu pokračovala v nepřesvědčivých výkonech. Patriots už pošesté za sebou dovolili soupeři naházet víc než 300 yardů, což se nikdy předtím v historii NFL nestalo. Brady přihrál na dva touchdowny Robu Gronkowskému a Patriots dokázali otočit zápas, i když ve druhé čtvrtině ztráceli na Jets 14 bodů.

"Možná už na to nemám," prohlásil minulý týden po nejhorším večeru kariéry Ben Roethlisberger. Quarterback Pittsburghu sice nezářil ani proti Kansas City, vypomohla mu ale obrana, když udržela aktuálně nejlepší tým ligy jen na 13 bodech. A také Antonio Brown, který zachytil proti dvojbloku obránců Chiefs přihrávku "Big Bena" a po více než 50yardovém běhu zaznamenal vítězný touchdown.

Adrian Peterson uniká obraně Tampy
zdroj: USA Today Sports autor: Joe Camporeale

Spojení Adriana Petersona s New Orleans vydrželo jen čtyři zápasy a Saints vyměnili někdejší hvězdu Minnesoty do Arizony. A zatím to vypadá na dobrý obchod pro všechny strany. New Orleans proti Detroitu naběhali i bez Petersona 193 yardů a i zásluhou tří turnoverů zvládli ofenzivní přestřelku s Lions v poměru 52:38.

Legendární running back se v novém působišti uvedl parádně, když byl hlavní postavou domácí výhry Cardinals nad Tampou 38:33. Peterson si připsal dva touchdowny a jen v prvním poločase naběhal víc yardů než za celé působení u Saints dohromady. Arizona zejména jeho zásluhou vedla nad Buccaneers už 31:0 a přes obranný "blackout" v poslední čtvrtině vedení udržela.

Šestá hrací neděle přinesla i několik velmi překvapivých výsledků. Atlanta doma vedla nad Miami ještě v polovině třetí čtvrtiny 17:0, Doplhins ale přesto dokázali zápas zvrátit na svou stranu. Baltimore sice smazal ve čtvrté čtvrtině náskok Chicaga, Bears ale zásluhou field goalu Connora Bartha v prodloužení nakonec vezou ze stadionu Ravens vítězství.

Zdecimovaní Giants si přijeli pro první úspěch sezony na Mile High Stadium do Denveru. Giants zaskočili vysoce favorizované Broncos zejména v prvním poločase a po úspěšné pick-six Janorise Jenkinse odskočili do čtvrnáctibodového vedení, které už po přestávce udrželi.

Po nadějném startu si čtvrtou porážku za sebou připsal Oakland. Přetahovanou s LA Chargers rozhodla závěrečná desetiminutovka. Zatímco kopáč Raiders Giorgio Tavecchio minul důležitý extra point, tak na druhé straně byl Nick Novak v poslední akci utkání úspěšný a svým field goalem zajistil Chargers těsné vítězství 17:16.

Zdroj
ESPN, nfl.com, sportsnet.ca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články