Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ostravští Steelers chtějí konečně porazit Black Panthers, sází na quarterbacka Wilkena

Nejen na pomyslnou pomstu za loňské finále ligy amerického fotbalu mají zálusk Ostrava Steelers. Oceláři minulý rok jasně podlehli Prague Black Panthers (0:28) a v letošní sezoně navíc prohráli s favority oba duely, ve hře je ale kromě odvety navíc šance získat pohár v domácím prostředí a navázat tak na jediný titul ostravského celku po 21 letech. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz v sobotu 14. července od 19:00.

Utkání Prague Black Panthers - Ostrava Steelers
zdroj: caaf.cz autor: Libor Vočadlo

"Zatímco my můžeme, oni musí," prohlásil na tiskové konferenci v Praze manažer a linebacker ostravského týmu Adam Synáček. "Musíme hrát jako jeden tým, aby to bylo jako puzzle, v němž do sebe všechno zapadá a v němž je každý dílek důležitý," zdůraznil Synáček.

Věří, že právě domácí prostředí může sehrát klíčovou roli. "Máme ty nejlepší fanoušky v České republice, kteří nás budou hnát, abychom byli Panterům vyrovnaným soupeřem. Když podáme svůj nejlepší výkon, tak věřím, že je můžeme i porazit," uvedl Synáček.

"Chceme předvést to nejlepší, co umíme. A oslovit tím výkonem i ty z řad fanoušků, kteří třeba americký fotbal nikdy neviděli, aby u něj do budoucna zůstali," přál si Synáček. "Jen z toho mladí kluci nesmí být přehnaně nervózní, protože je jasné, že cítíme ta velká očekávání. Je na těch starších, aby je uklidnili, že nejde o nic extra výjimečného."

Dvě střetnutí finálových soupeřů v průběhu sezony byla velmi odlišná. Poprvé prohráli Ostravané - stejně jako loni ve finále (0:28) - v Praze velmi jasným rozdílem 3:42, v domácí odvetě na konci května už byl ale výsledek přes porážku mnohem důstojnější (16:20).

"První zápas jsme jasně prohráli, protože jsme byli v přestavbě týmu, ve druhém jsme měli implementované ty změny a teď už to snad otočíme na naši stranu a vyhrajeme," věří Synáček. Připomněl tak zemětřesení po prvních třech zápasech sezony, kdy přišel nový americký quarterback Steven Wilken, který nahradil Fina Henryho Väänänena. Vedení klubu ke změnám sáhlo i přesto, že tehdy mělo na kontě dvě výhry a jednu porážku.

"Tehdy před utkáním proti Brno Sígrs jsme si řekli, že je musíme přejet, jinak s tím musíme něco udělat a sáhnout k důrazným změnám. A to se nestalo, i když jsme tehdy vyhráli," připomněl Synáček.

Přes výhru 28:20 Ostravané vše od základů překopali. "Vyměnili jsme zahraniční hráče, útok, našli quarterbacka, který je ohromně soutěživý. Hodně pozvedl naši hru, bylo tam víc pasování, začalo to jít. Byl to obrovský risk, ale my jsme do něj museli jít. A vyplatilo se nám to - éra před a po Stevenovi se vůbec nedá srovnat," pochvaloval si Synáček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články