Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ocelová obrana Ostravy stále nepovolila soupeřům jediný bod

Tři zápasy, tři výhry a žádný inkasovaný bod. To je dosavadní vizitka Ostravy v probíhající sezoně. Ani ve 3. kole Snapbacks ligy amerického fotbalu nepovolila obrana Steelers soupeři vůbec nic a Ostravané na hřišti Ústí nad Labem zvítězili 13:0. Druhou výhru v sezoně vybojovali přerovští Mammoths proti Znojmu a Nitra přehrála Brno Alligators 42:28.

Je nám líto, video expirovalo.
Steelers vynulovali i třetího soupeře v sezoně

Ačkoliv Steelers vstupovali do zápasu jako jasný favorit, útoku se nepodařilo vybudovat si pohodlný náskok, tak jako v předchozím kole na hřišti Bratislavy. "Byl to tvrdě vybojovaný zápas," potvrdil bezprostředně po výhře hlavní trenér Steelers Mark Priegnitz.

Skóre otevřel až ve druhé čtvrtině field goalem Jiří Šimečka. Jediný touchdown v zápase pak padl necelé tři minuty před koncem poločasu, když quarterback Bradley Jones našel dlouhou přihrávkou Floriána Kotúla a ten se s míčem dostal až do endzóny.

Druhou půli ovládly obrany, Steelers přidali už jen tři body za druhý field goal a zvítězili 13:0. "Dali nám zabrat mnohem více, než jsme očekávali. Jejich obrana nás byla schopná zastavovat a museli jsme si to vydřít," uzavřel zápas Priegnitz.

Knights překvapení v Brně nedopustili

Po ofenzivní přestřelce proti Přerovu se očekávalo, že Nitra vlétne na obranu Brna a rychle si vybuduje náskok. Průběh prvního poločasu měl ale velmi odlišný scénář. Alligators drželi vedení a hosté museli dotahovat skóre.

Brňanům se dařilo především vzduchem, když si quarterback Tomáš Fortelný připsal v prvním poločase čtyři přihrávky na touchdown. Produktivní útok Nitry ale dokázal držet krok a poločas tak vyhráli domácí 28:20.

Po přestávce se už ale naplnily papírové předpoklady. Útok Knights pokračoval ve své produktivitě a quarterback Boris Bútora dvěma přihrávkami na Mário Bíru otočil skóre na 35:28 pro hosty.

Alligators v útoku nedokázali odpovědět, a tak dvě minuty před koncem zápasu přidal pojišťovací touchdown Andrej Bulla. Nitra zvítězila 42:28 a připsala si první výhru v sezoně.

Vydřená výhra Přerova

Mammoths v útoku nenavázali na vydařený zápas z předchozího kola, ve kterém Nitře nasázeli 39 bodů. Ve 3. kole proti Znojmu byla k vidění urputná defenzivní bitva.

Knights ve druhé čtvrtině otočili skóre na 7:6 po touchdownu quarterbacka Ashleyho Baileyho, ale to byly jediné body hostujícího týmu.

Mammoths rozhodli v závěrečné čtvrtině, ve které hodil dva touchdowny Michal Stoklásek a obrana Přerova dokázala udržet závěrečný nápor soupeře.

Výsledky 3. kola ligy amerického fotbalu:

Ústí nad Labem Blades – Ostrava Steelers 0:13, Brno Alligators – Nitra Knights 28:42, Přerov Mammoths – Znojmo Knights 18:7, Bratislava Monarchs – Vysočina Gladiators 7:27.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články