Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

O trofej Vince Lombardiho se utkají bratři Harbaughové

New York - O slavný Super Bowl se ve finále zámořské ligy amerického fotbalu NFL utkají 3. února San Francisco 49ers a Baltimore Ravens. Dojde tak na bratrovražedný boj, jelikož trenéry finalistů jsou sourozenci Harbaughové, "Havrany" trénuje padesátiletý John a 49ers o rok mladší Jim. Navíc půjde o souboj dvou týmů, které nikdy v Super Bowlu neprohrály. San Francisco proměnilo v zisk poháru všech pět dosavadních účastí, naposledy však v roce 1995. Baltimore vyhrál v roce 2000 při svém jediném postupu.

Jim (vlevo) a John Harbaughovi
zdroj: AP autor: Mark Humphrey/Matt Slocum

"Devětačtyřicátníci" postoupili do souboje o prestižní trofej po velkém obratu. Ve finále Národní ligy už prohrávali s favorizovanou Atlantou 0:17 a 14:24. Ve druhé půli už ale soupeři nedovolili ani bod a duel otočili ve svůj prospěch na 28:24.

Daleko překvapivější je však účast baltimorských Ravens, kteří nejprve vyřadili po dvojím prodloužení nejlepší tým základní části Denver a ve finále Americké ligy ukončili naděje loňského účastníka Super Bowlu a nejúspěšnější tým posledních let New England Patriots po výhře 28:13.

Dějištěm finále, které je každoročně nejsledovanější sportovní událostí ve Spojených státech amerických, bude za dva týdny New Orleans. Obhájci loňského prvenství New York Giants tentokrát nepostoupili ani do play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články