Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nová sezona začne podle plánu, věří vedení NFL. Play-off se rozšíří na 14 týmů

Zatímco většina elitních světových soutěží a turnajů čelí nejistotě a finančním ztrátám, NFL zatím nemá s ohledem na novou sezonu důvod výrazně měnit své plány. Viceprezident soutěže Jeff Pash ujistil, že se stále počítá se zářijovým začátkem ligy. V rozpisu stejně tak nadále zůstávají i zápasy mimo území Spojených států amerických, tedy v Londýně a Mexiku.

Radost hráčů San Francisca 49ers
zdroj: USA Today Sports autor: Orlando Ramirez

Šíření koronavirové pandemie od začátku března postupně ochromilo sportovní svět. V Americe se nehrají hokejová NHL ani basketbalová NBA a baseballová MLB odložila start.

To základní část NFL by se po očekávaném konci pandemie měla za pět měsíců podle Pashe rozeběhnout bez omezení. Kompletní rozpis soutěže by měl být zveřejněn 9. května.

"Naše plánování a očekávání směřuje k odehrání celé sezony. A jestli jsem si jistý? Nejsem si jistý, že tady budu zítra, ale plánuju to," řekl Pash prostřednictvím videokonference.

"Chceme rozjet soutěž v původním termínu, tedy 10. září, před diváky a na obvyklých stadionech. Plánujeme odehrát šestnáctizápasovou základní část i kompletní play-off," doplnil Pash.

Do vyřazovací části by navíc nově mělo postoupit sedm týmů z každé konference místo dosavadních šesti. Volno v prvním kole by tak měli pouze vítězové AFC a NFC. Jedná se o první změnu formátu play-off od roku 1990.

Zatímco samotných utkání se tak omezení logicky zatím netýkají, běžný chod ligy v mimosoutěžním období je ochromen stejně jako u jiných soutěží. Tréninková střediska týmů jsou uzavřena a mimosezonní program hráčů byl pozastaven na neurčito.

Zakázány jsou také lékařské prohlídky hráčů připravujících se na draft a pohovory s budoucími nováčky i současnými volnými hráči se konají pouze pomocí konferenčních hovorů. Právě lékařská vyšetření a osobní schůzky se zástupci týmů dokážou na poslední chvíli výrazně zamíchat s pozicí hráče mířícího do NFL.

Letošní draft, který mělo původně hostit Las Vegas, ale nakonec se bude konat od 23. dubna pouze virtuálně, tak může být podle odborníků jedním z nejpřekvapivějších v moderní historii soutěže. Pravděpodobnost propadáku na předních příčkách, stejně jako objevení "perly" v pozdějších kolech, je za současných okolností mnohem vyšší než jindy.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články