Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nitra zúročila domácí prostředí a je prvním slovenským vítězem Czech Bowlu

Finále Snapbacks ligy amerického fotbalu poprvé rozhodlo prodloužení. A vyhrál poprvé slovenský tým. Nitra Knights porazili na domácím hřišti Znojmo Knights 35:28 díky touchdownu Mária Bíra. Nejužitečnějším hráčem Tipsport Czech Bowlu byl vyhlášen Ľuboš Paprčka, který zachytil tři touchdowny a pro další doběhl.

Hráči Nitry Knights s trofejí pro vítěze Czech Bowlu
zdroj: caaf.cz autor: Martin Detvan

Domácí před rekordní návštěvou 2243 diváků vedli 14:0 poté, co po 73 yardové akci přidal svůj druhý touchdown zápasu Paprčka.

Znojmo se poté zvedlo a povedlo se mu vyrovnat hned v úvodu druhého poločasu, kickoff return vrátil pro 100yardový touchdown Roman Jones.

Nitra pak ještě díky Paprčkovi dvakrát odskočila na sedmibodový rozdíl, ale hosté udrželi krok až do konce základní hrací doby.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Nitra Knights – Znojmo Knights

Skóre 28:28 stanovil tři a půl minuty před koncem čtvrté čtvrtiny Stanislav Benc, když předtím hráli domací riskantní čtvrtý down na vlastních 24 yardech a neuspěli.

V závěru základní hrací doby bylo Znojmo dokonce blízko k výhře, když se útok necelou minutu před koncem dostal na vzdálenost 23 yardů od endzóny, ale penalizace za holding posunul Moravany mimo dokopovou vzdálenost pro field goal.

Slovenský tým rozhodl v prodloužení hned první akcí, po níž skóroval Mário Bíro. Znojmo svoji příležitost k dorovnání nevyužilo a zápas skončil druhým interceptionem cornerbacka Pavola Horníka.

"Byl to naprosto vyrovnaný zápas. Rozhodlo, že jsme udělali víc chyb. Nedokázali jsme pokrýt nějaké hluboké pasy a ty nás stály body. V prodloužení už jsme neměli dost sil zvrátit to," řekl znojemský trenér Martin Kocián pro O2 TV Sport.

Své svěřence ocenil za bojovnost. "Nikdy to nevzdali. Před sezonou nám pravděpodobně nikdo nevěřil. My jsme si věřili, že můžeme hrát dobrý fotbal. Máme před sebou cíl dotáhnout to ještě do úplného konce," dodal kouč moravského týmu, který si už semifinálovým vítězstvím nad Vysočinou Gladiators 22:21 zajistil titul českého šampiona.

Zdroj
ČTK, caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články