Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Nitra si zajistila domácí semifinále proti Ostravě. Obhájce titulu Vysočinu čeká Znojmo

V posledním kole základní části Snapbacks ligy amerického fotbalu se rozhodlo o složení semifinálových dvojic. Nitra si výhrou nad Znojmem zajistila domácí semifinále proti Ostravě. Vysočina na závěr základní části převálcovala Pardubice a v semifinále se utká se Znojmem. Výhrou se se sezonou rozloučily Ústí nad Labem a Přerov.

Utkání Nitra Knights – Znojmo Knights
zdroj: caaf.cz autor: Jakub Kania

Nitra i Znojmo již měly jistotu postupu do semifinále, ale vzájemný zápas v posledním kole měl rozhodnout o tom, který z týmů bude hrát semifinálový zápas doma, čímž se navíc vyhne obhájci titulu Vysočině Gladiators.

Nitra na domácím hřišti začala lépe a hned z prvního útočného drivu skóroval Američan Tyrone Clark, který se prosmýkl podél pomezní čáry až do endzóny.

Obrana Znojma dokázala zlepšit hru a téměř až do konce prvního poločasu už znovu útok Nitry k blízkosti své endzóny nepustila.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Nitra Knights – Znojmo Knights

Útok Znojma se také rozjížděl postupně a ve svém druhém útočném drivu nejprve quarterback Volodymyr Hrynkiv nezachytil snap, čímž dostal útok z dobré pozice na hřiště.

Chybu ale dokázal napravit hned další akcí, když poslal dlouhý pass na Vojtěcha Vojtěcha, který 51yardovým touchdownem snížil na 6:7.

Až do konce první půle vládly na hřišti obě obrany. To se změnilo až v závěrečném drivu prvního poločasu. Útok Nitry dostal míč dvě minuty před koncem poločasu a musel přejít celé hřiště.

Receiver Ľuboš Paprčka nejprve dlouhým catchem posunul útok až do redzóny soupeře a 4 vteřiny před koncem poločasu zvýšil na 14:6 zachyceným touchdownem Pavol Horník, který již měl na kontě i interception, když vystihl pass Hrynkiva.

Obrana Znojma se snažila držet proti produktivnímu útoku Nitry a na začátku třetí čtvrtiny si Patrick Tregler připsal interception, když quarterback Boris Bútora podhodil přihrávku na Paprčku.

Útok Znojma ale měl i ve druhém poločase problém se výrazně prosadit, a tak přišlo další skórování domácích. Clark dlouhým během přiblížil útok k endzóně a úspěšný drive zakončil sám Bútora, když si protlačil ze dvou yardů cestu až pro touchdown.

Útok Nitry se dostal rychle zpět na hřiště. Hrynkiv byl totiž pod obrovským tlakem obrany domácích a při odhození míče našel pouze defenzivního linemana Zdenka Nagyho. Mário Bíro následně zvyšoval již na 27:6.

Znojmo na začátku čtvrté čtvrtiny lehce zdramatizovalo zápas, když na 4. down Hrynkiv hodil dlouhý pass na Vojtěcha, který skóroval svůj druhý touchdown v zápase. Více se již Znojmo neprosadilo, a Nitra tak zvítězila 27:13.

Gladiators převálcovali Pardubice, Ústí se rozloučilo nečekanou výhrou

I bez Jana Dundáčka si hráči Vysočiny Gladiators přesvědčivě poradili s pardubickými Stallions. Gladiators si v první čtvrtině vybudovali náskok 21:0 a do konce prvního poločasu navýšili skóre na 52:8. Vydařený zápas odehrál running back Ashton Heard, který skóroval 4 touchdowny a pomohl k výhře Gladiators 66:16.

Steelers v zápase na hřišti Ústí nad Labem nedokázali najít recept na kanadskou posilu v dresu Blades Vincenta Breton-Roberta. Ten si v zápase připsal všech 5 touchdownů svého týmu.

Potenciálně větším problémem pro ostravský tým je ale zranění quarterbacka Amose Ferance, který ze zápasu odstoupil v prvním poločase a jeho účast v semifinále může být v ohrožení.

Blades díky skvělému výkonu Breton-Roberta vybojovali druhou výhru v sezoně, když Steelers porazili 35:24.

Pro Bratislavu i Přerov to byl poslední zápas letošního ročníku Snapbacks ligy. Oba týmy skórovaly dva pasové touchdowny a rozdílem ve výsledku zápasu bylo úspěšné potvrzení prvního přerovského touchdownu. Ostatní touchdowny již ani jeden tým nepotvrdil a Mammoths si z Bratislavy odvezli výhru 13:12.

Zdroj
ČAAF, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články