Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ČT Author Cup 2024

Nitra s Ostravou se přiblížily k semifinále. Zápas v Ústí nad Labem se nedohrál

Hráči Nitry Knights zvládli i druhé slovenské derby v sezoně, když na domácím hřišti porazili Bratislavu Monarchs 20:3. V 8. kole základní části Snapbacks ligy si výhru nad Pardubicemi připsali také ostravští Steelers, kteří jsou podobně jako Knights již blízko k postupu do semifinále. Zápas Ústí nad Labem proti obhájcům titulu z Vysočiny se kvůli nepřízni počasí nedohrál.

Utkání Nitra Knights – Bratislava Monarchs
zdroj: caaf.cz autor: Rastislav Búgel
Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Nitra Knights – Bratislava Monarchs

Úvodní zápas mezi Nitrou a Bratislavou skončil 34:31 pro Knights a v odvetě se očekávala podobná ofenzivní přestřelka.

Hned první minuta zápasu ale ukázala, že oba týmy svírá nervozita. Quarterback domácích Boris Bútora si musel vzít hned před první ofenzivní akcí zápasu timeout a následovala řada nepřesností a faulů na obou stranách.

V podobném duchu se odehrávala většina zápasu a na hřišti tak dominovaly především obě obrany, které dokázaly zastavovat jindy produktivní útoky soupeřů.

Skóre otevřel až ve druhé čtvrtině 28yardovým field goalem bratislavský Peter Brauner a stav 3:0 pro Monarchs vydržel až do konce prvního poločasu.

Knights se povedl vstup do druhého poločasu, když obrana nejprve rychle donutila Monarchs k odkopu a hned první ofenzivní akcí našel Bútora Ľuboše Paprčku, který zachytil dlouhý pas a doběhl až do endzóny pro 51yardový touchdown.

První touchdown zápasu ale průběh utkání výrazně nezměnil a také ve druhém poločase se útoky jen marně snažily skórovat. Vydařený zápas odehrál domácí Pavol Horník, který ve druhé čtvrtině chytil interception, když vystihl přihrávku quarterbacka Monarchs Desmonda Prusii.

V závěrečné čtvrtině se pak Horník prosadil také v útoku, když skóroval druhý touchdown Knights po přesném pasu Bútory.

Quarterback Monarchs byl v průběhu zápasu neustále pod tlakem obrany domácích, která nakonec dokázala udržet soupeře pouze na třech bodech. Prusia v zápase hodil dva interceptiony a také ztratil míč po tlaku defenzivní lajny Knights.

Pojišťující touchdown na konečných 20:3 přidal 19 vteřin před koncem zápasu opět Paprčka. Knights si vylepšili bilanci na 6 výher a 2 prohry a v příštím kole si mohou definitivně pojistit postup do semifinále. Monarchs čeká klíčový duel proti Znojmu, které má o jednu výhru více.

Steelers převálcovali Stallions

Důležitý krok k postupu do semifinále udělali hráči Ostravy na domácím hřišti proti Pardubicím. Steelers neponechali nic náhodě a na svého soupeře vlétli.

Útok domácích si rychle dokázal vybudovat náskok 21 bodů, když se o touchdowny postarali Přemysl Pekara, Josef Škerko a Jakub Řeháček.

Dominanci ostravského týmu potvrdil v obraně také zkušený Ondřej Chvojka, který vystihl pass pardubického Petra Plačka a přidal další touchdown. Na poločasových 35:0 navýšil quarterback Amos Feranec touchdownem po zemi.

Feranec si v zápase připsal celkem 3 pasové touchdowny, když ve čtvrté čtvrtině zvyšoval na 49:8 Jan Vysloužil. Stallions v závěru zápasu už dokázali pouze kosmeticky upravit skóre na konečných 49:14 pro Steelers.

Steelers od postupu do semifinále dělí jen nepravděpodobný scénář výsledků v posledních dvou kolech základní části. Naopak Stallions jsou po prohře definitivně ze hry o semifinále.

Zápas v Ústí nad Labem skončil v poločase

Do Ústí nad Labem přicestovali obhájci titulu opět s Vítem Bezecným na postu quarterbacka. I bez hvězdného Jana Dundáčka byli Gladiators proti poslednímu týmu tabulky favoritem.

Do zápasu nezasáhl v dresu Gladiators running back Ashton Heard, a tak jeho úlohu pro tento zápas převzal obránce Samuel Casey.

Gladiators se rychle dostali do vedení, když hned z úvodního returnu dostal míč k blízkosti endzóny Adam Pařízek.

Na první touchdown potřebovali Gladiators pouze dvě akce, když míč dostal v obou případech Samuel Casey a na druhý pokus se mu podařilo doběhnout do endzóny.

Na 13:0 pro Gladiators navyšoval na začátku druhé čtvrtiny Matěj Majerčák. Poté se do zápasu vložilo počasí, když bouřka nejprve odložila koncovku prvního poločasu a následně během poločasové přestávky rozhodčí oznámili, že byl zápas ukončen.

Soutěžní komisař později oznámil, že zápas se bude opakovat o víkendu po základní části, který je vyhrazen na dohrávky z podobných důvodů.

Výsledky 8. kola Snapbacks ligy:

Nitra Knights – Bratislava Monarchs 20:3, Ostrava Steelers – Pardubice Stallions 49:14.

Zdroj
caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články