Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

NFL: Na západní frontě přituhuje. NFC West se stává nejsilnější divizí ligy

Zatímco v některých divizích je už před polovinou sezony o aspirantech na play-off prakticky rozhodnuto, v NFC West to začíná vypadat na pořádné drama. K silné trojici San Francisco, Seattle, Los Angeles Rams se pomalu dotahuje i Arizona. Loni nejhorší tým soutěže pod vedením poslední jedničky draftu Kylera Murrayho začíná šlapat a po sedmi zápasech má překvapivě vyrovnanou bilanci. Přesto to v nabité divizi stačí jen na poslední místo.

Chase Edmonds
zdroj: USA Today Sports autor: Vincent Carchietta

Seahawks – Ravens 16:30

Možná první větší chyba Russella Wilsona a hned z toho byla pro Seattle pohroma. Přihrávku quarterbacka Seahawks vystihl v druhé čtvrtině obránce Baltimoru Marcus Peters a donesl míč až do endzóny. Ravens se tím dostali do vedení 13:10 a z této rány už se ofenziva domácích do konce zápasu nevzpamatovala.

Pro Peterse, který odehrál za Havrany první zápas od výměny z Rams, to byla už pátá pick-six v kariéře. Za posledních pět sezon, kdy Peters v NFL hraje, není v této statistice nikdo lepší. Zbytek zařídil v druhém poločase Lamar Jackson. Supermobilní rozehrávač Ravens znovu překonal 100 yardů vzduchem a po zemi a skóroval touchdown, ve dvou zápasech v řadě se to ještě žádnému quartebackovi nepovedlo.

Seattle tak po třech předchozích výhrách neuspěl, navíc i podruhé v sezoně doma. V supersilné divizi je to ale velmi nepříjemná ztráta, neboť konkurentům se dařilo. San Francisco přivezlo povinnou výhru z Washingtonu, Rams si spravili chuť po třech porážkách a deklasovali Atlantu 37:10 a Arizona zejména díky hattricku running backa Chase Edmondse vyhrála na hřišti New York Giants.

Cowboys – Eagles 37:10

Přímý souboj o vedení v divizi NFC East byl překvapivě jednoznačnou záležitostí. Philadelphia v Dallasu inkasovala už za první poločas 27 bodů, což se jí pod vedením trenéra Douga Pedersona ještě nikdy nestalo. Eagles znovu nedokázali ubránit Ezekiela Elliotta, který naběhal 111 yardů a v pěti zápasech proti Philly jich má na kontě už 574.

Dak Prescott 21. běhovým touchdownem kariéry vymazal z klubových tabulek Rogera Staubacha, stačilo mu na to 55 zápasů. Prescott je na dobré cestě stát se i v dalších statistikách nejlepším quarterbackem historie Cowboys, na své legendární předchůdce Staubacha a Troye Aikmana mu ale zatím chybí to nejdůležitější – prsten pro vítěze Super Bowlu.

Historický zápis se podařil i kopáčovi Boys Brettu Maherovi. Ten v druhém zápase za sebou a celkově už potřetí v kariéře trefil field goal ze vzdálenosti minimálně 60 yardů. V obou těchto statistikách je Maher ligovým premiantem.

Lions – Vikings 30:42

Z velké přestřelky na Ford Field vyšla vítězně Minnesota, Vikings na třetí pokus dokázali uspět na hřišti divizního soupeře, v Green Bay ani Chicagu neuspěli. Kirk Cousins poprvé naházel přes 300 yardů a přihrál na čtyři touchdowny ve dvou utkáních v řadě a dává zapomenout na rozpačité výkony v úvodu sezony.

Ve vynikajících výkonech pokračují také obvyklí tahouni Vikes. Stefon Diggs sice neskóroval, ale jeho 66yardová spolupráce s Cousinsem za stavu 35:30 v závěru čtvrté čtvrtiny definitivně rozhodla zápas. Do endzóny se následně probil Dalvin Cook, který zaznamenal dva touchdowny a se 142 yardy po zemi zničil běhovou obranu Lions. A to Minnesota hned v úvodu zápasu přišla kvůli svalovému zranění o Adama Thielena.

Detroit v nabité NFC North po třetí porážce za sebou začíná ztrácet, těšit ho tak mohl alespoň fenomenální výkon Marvina Jonese. Ten zachytil v utkání čtyři touchdowny, což se hráči Lions podařilo naposledy v roce 1950. Jones to navíc dokázal v kariéře už podruhé, před šesti lety se zaskvěl ještě v dresu Cincinnati. To dosud zvládli v NFL jen dva hráči.

Letem světem NFL:

Deshaun Watson se za 30 zápasů na pozici quarterbacka Houstonu dostal přes 7500 yardů přihrávkami a 1000 po zemi, což se předtím povedlo jen Camu Newtonovi. Jeho Texans ale v divizním souboji prohráli 23:30 v Indianapolis, kde se Jacoby Brissett stává pomalu víc než pouze záplatou po nečekaném konci Andrewa Lucka. Brissett si čtyřmi asistencemi vylepšil kariérní maximum, proti Houstonu má navíc výbornou bilanci sedmi bodových přihrávek bez jediné ztráty.

S jistotou nejnudnější zápas dosavadního průběhu sezony viděli fanoušci ve Washingtonu. Nebesa tam plakala nejen nad dalším mizerným výkonem Redskins, utkání ve vodní lázni poznamenalo i výkon hostů ze San Francisca. V prvním poločase se kvůli dešti prakticky vůbec nehrálo vzduchem, po pasových akcích získaly oba týmy dohromady jen slaboučkých 41 yardů.

Výhru 49ers vykopal po přestávce třemi field goaly Robbie Gould. Červenozlatí díky počasí udrželi nulu a za poslední dva duely povolili soupeřům dohromady méně než 100 yardů vzduchem. To se jim povedlo naposledy v roce 1977. Utkání trvalo pouze 156 minut, což z něj dělá nejkratší zápas NFL za posledních deset let.

Aaron Rodgers přihrál na pět touchdownů, pro další si doběhl sám a takřka dokonalým výkonem dovedl Green Bay k výhře 42:24 nad Oaklandem. Packers dál vedou NFC North, kde se naopak trápí Chicago. Bears nepomohla ani pauza minulý týden a doma podlehli New Orleans 25:36.

Saints přitom kromě Drewa Breese a Jareda Cooka postrádali i hlavní motor běhové hry Alvina Kamaru. Na druhé straně se po zranění vrátil do sestavy Mitchell Trubisky, ofenziva Bears pod jeho vedením ale znovu podala hodně podprůměrný výkon. Teddy Bridgewater ho naprosto zastínil, vyhrál i svůj pátý zápas v roli jedničky, a pokud se veterán Brees rozhodne pokračovat v kariéře, bude Bridgewater na jarním přestupovém trhu hodně žádaným zbožím.

Leonard Fournette se už potřetí v sezoně dostal přes 100 naběhaných yardů v utkání, jeho Jacksonville vyhrálo na poloprázdném Paul Brown Stadium nad domácím Cincinnati 27:17 a prodloužilo čekání Bengals na první úspěch v sezoně.

Buffalo vyhrálo v součtu s koncem minulé sezony sedmý z devíti zápasů a během této série podlehli pouze dvakrát Patriots. Proti nejhoršímu týmu ligy Miami ale Bills předvedli v prvním poločase hrůzostrašný výkon a výsledek otáčeli až třemi touchdowny v závěrečné čtvrtině. Buffalo nakonec vyhrálo 31:21, má druhou nejlepší bilanci v konferenci AFC (5-1) a zůstává legitimním uchazečem o postup do play-off.

Nebývalé zdravotní problémy quarterbacků napříč ligou pokračují, trápící se Atlanta přišla s podvrtnutým kotníkem o Matta Ryana a došlo i na loňského MVP ligy Patricka Mahomese. Rozehrávač Kansas City si ve vítězné předehrávce s Denverem poranil kolenní čéšku a jeden z favoritů konference AFC tak musí řešit nečekanou komplikaci.

Výsledky 7. hracího týdne NFL:

Denver - Kansas City 6:30, Atlanta - LA Rams 10:37, Buffalo - Miami 31:21, Cincinnati - Jacksonville 17:27, Detroit - Minnesota 30:42, Green Bay - Oakland 42:24, Indianapolis - Houston 30:23, NY Giants - Arizona 21:27, Washington - San Francisco 0:9, Tennessee - LA Chargers 23:20, Chicago - New Orleans 25:36, Seattle - Baltimore 16:30, Dallas - Philadelphia 37:10. 

Konference AFC: 1. New England (6-0), 2. Buffalo (5-1), 3. Baltimore a Kansas City (oba 5-2), 5. Indianapolis (4-2), 6. Houston (4-3)

Konference NFC: 1. San Francisco (6:0), 2. Green Bay a New Orleans (oba 6-1), 4. Minnesota a Seattle (oba 5-2), 6. Carolina (4-2)

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články