Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

NFL letos poprvé zavítala do Evropy, na Tottenhamu zvonily tyče

Hned pět zápasů letošního ročníku NFL se postupně odehraje mimo půdu Spojených států. International Series v Londýně nabídne během října celkem tři utkání, v listopadu uvidí duely prestižní ligy diváci v Mnichově a tradičně v Mexiko City. Evropskou sérii otevřel zápas Minnesoty s New Orleans, který rozhodl až dvojitý zásah tyče v poslední sekundě.

zdroj: USA Today Sports autor: Peter van den Berg

Diváci na stadionu Tottenhamu se dočkali v závěru přesně té emoční horské dráhy, kterou dokáže nabídnout málokterý sport. Minnesota v prvním poločase na hřišti dominovala a body inkasovala pouze po jediné ztrátě míče v zápase. V závěru druhé čtvrtiny ale Vikings dvakrát proměnili dobrou pozici na hřišti jen ve tříbodový zisk a zadělali na pozdější drama.

I po přestávce totiž Vikes skórovali pouze z kopů, zatímco "domácím" Saints se i bez Alvina Kamary začala dařit běhová hra a po touchdownu univerzála Taysoma Hilla a dvoubodové konverzi Jarvise Landryho náhle New Orleans o tři body vedlo.

Nejlepší hráč Minnesoty Justin Jefferson sice vrátil Vikingům vedení, Greg Joseph ale touchdown nepotvrdil a dal tím závěrečným minutám potřebné grády. Saints se vymotali z krizového "první a dvacet" na vlastních patnácti yardech a necelé dvě minuty před koncem Wil Lutz trefil nejdelší kop kariéry a ze 60 yardů vyrovnal.

Minnesota kontrovala úspěšným drivem, kdy se vykoupil z předchozí chyby kicker Joseph. Svatí ale měli ještě půl minuty na to dostat zápas do prodloužení. A málem se jim to podařilo. Lutz kopal tentokrát ze 61 yardů, bohužel pro New Orleans ale míč trefil tyč, pak břevno a odrazil se před brankovou konstrukci.

Trikové akce dnes už patří k repertoáru takřka všech týmů. Přesto se Zach Wilson stal prvním rozehrávačem New York Jets, který kdy zachytil touchdownovou přihrávku. Tryskáči zahráli úspěšně variaci na populární "Philly Special" a v úvodu druhé čtvrtiny vedli v Pittsburghu 10:0.

Steelers sice díky krátkým běhům quarterbacka Kennyho Picketta, který při svém debutu dvakrát skóroval, otočili na 20:10, závěr ale patřil znovu Gang Green. Corey Davis po krátké přihrávce Wilsona snížil a v poslední minutě propadl do endzóny Breece Hall.

Poslední zoufalou snahu o obrat zachytila obrana Jets, která si v utkání připsala zisk hned čtyř míčů. Newyorský celek získal ze čtyř soubojů s týmy z AFC North dvě vítězství, paradoxně obě na hřištích soupeřů.

Philadelphia je zatím mistrem druhých čtvrtin. Eagles v nich skórovali 80 procent všech svých bodů, průměrně 21 na zápas. Tentokrát jejich sílu pocítilo Jacksonville, vedené bývalým hlavním koučem Philly a vítězem Super Bowlu Dougem Pedersenem.

Jaguars vedli po 11 minutách 14:0, domácí ale během své silné pasáže otočili výsledek a po přestávce náskok udrželi. Philadelphia zůstává po čtvrtém týdnu posledním neporaženým týmem v soutěži.

Jamaal Williams z Detroitu zaznamenal ve třetím utkání v sezoně dva bodové běhy. To se v dresu Lions naposledy povedlo legendárnímu Barrymu Sandersovi přes 25 lety, ten na to ale potřeboval celou sezonu.

Detroit baví ofenzivním fotbalem, ve čtyřech zápasech nasázel o 11 bodů víc než druhý Kansas, dojíždí ale na děravou obranu. Ta zatím inkasovala 141 bodů, zatímco druhý nejhorší Seattle "jen" 115. A Seahawks také duel papírových defenzív vyhráli 48:45.

Nováček Jahan Dotson skóroval ve čtvrtém utkání čtvrtý touchdown a v kategorii "zelenáčů" zatím nemá konkurenci. Pro Washington jsou ale výkony mladičkého receivera jednou z mála pozitivních zpráv. Commanders prohráli v Dallasu 10:25 a v konferenci NFC jsou poslední.

Don Meredith, Roger Staubach, Troy Aikman, Tony Romo ani Dak Prescott. Žádná z dlouholetých jedniček Dallasu nedokázala zvítězit v prvních čtyřech startech za Cowboys. Až přišel Cooper Rush. Mladý náhradník dává zatím zapomenout na smolné zranění Prescotta z úvodního duelu s Tampou, na vítězství nad Washingtonem se podílel dvěma asistencemi.

Aaron Rodgers sice jako pátý quarterback historie dosáhl na metu 500 asistencí, po jeho chybě a touchdownu cornerbacka Patroits Jacka Jonese v závěru prvního poločasu muselo Green Bay dotahovat. O výhře favorizovaných Packers, proti kterým přitom odehrál většinu utkání až druhý náhradní rozehrávač Bailey Zappe, rozhodl až v závěru prodloužení kop Masona Crosbyho.

Buffalu se po dlouhých 11 letech podařilo zvrátit zápas, ve kterém prohrávalo o 17 bodů. Strašidelnou sérii 39 zápasů ukončili Bills v Baltimoru, odkud si vezou výhru 23:20 díky kopu Tylera Basse s vypršením času. Josh Allen si tak připsal největší obrat v dosavadní kariéře.

Justin Herbert se devatenáctým zápasem s více než 300 naházenými yardy vyrovnal v historické tabulce Andrew Luckovi a má stále 13 utkání na to, aby jeho rekordní zápis v prvních třech sezonách v lize překonal. Hlavní postavou utkání v Houstonu byl ale Austin Ekeler, který skóroval hned třikrát a Los Angeles Chargers díky tomu po dvou porážkách znovu zabrali.

Výsledky 4. hracího týdne NFL:

Cincinnati - Miami 27:15, New Orleans - Minnesota 25:28, Atlanta - Cleveland 23:20, Baltimore - Buffalo 20:23, Dallas - Washington 25:10, Detroit - Seattle 45:48, Houston - LA Chargers 24:34, Indianapolis - Tennessee 17:24, NY Giants - Chicago 20:12, Philadelphia - Jacksonville 29:21, Pittsburgh - NY Jets 20:24, Carolina - Arizona 16:26, Green Bay - New England 27:24 po prodloužení, Las Vegas - Denver 32:23, Tampa Bay - Kansas City 31:41.

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články