Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

NFL: Čtvrtý týden patřil hostům, bez porážky už jsou pouze tři týmy

Můj dům, můj domeček z karet. Čtvrtý hrací týden NFL domácím týmům vůbec nepřál, ze čtrnácti zápasů se radovali pouze ve třech případech. Jedním z trojice úspěšných bylo New Orleans, které zvládlo i druhý zápas bez zraněného quarterbacka Drew Breese a zejména díky výborné hře defenzivy připravilo premiérovou porážku v sezoně Dallasu. Stoprocentní bilanci mají po čtyřech zápasech už pouze hlavní favorité konference AFC Kansas City Chiefs a New England Patriots, San Francisco jako jediný neporažený tým v konferenci NFC odehrálo zatím jen tři utkání.

Utkání New Orleans - Dallas
zdroj: USA Today Sports autor: Derick E. Hingle

Saints – Cowboys 12:10

Jeden z hlavních taháků nedělního programu v Louisiana Superdome navázal do značné míry na loňské bodově dietní vystoupení obou týmů v Dallasu.

Cowboys tehdy vyhráli 13:10, tentokrát na výhru domácímu týmu stačilo ještě o bod méně. Saints přitom při vítězství neskórovali jediný touchdown, což se jim v lize nestalo od roku 1998.

Prim hrály jednoznačně obrany, defenziva Saints povolila běhovému útoku Dallasu v čele s hvězdným running backem Ezekielem Elliottem pouhých 45 yardů za celý zápas.

Elliott sice jednoyardovým během ve třetí čtvrtině zaznamenal jediný touchdown večera, Saints ale v následujícím drivu vrátil vedení bezchybný kopáč Will Lutz.

Hosté už pak nedokázali s výsledkem pohnout. Poslední zoufalý pokus Daka Prescotta s vypršením času skončil jen v rukou domácího safetyho Marcuse Williamse.

Bills – Patriots 10:16

Obhájci titulu v prvních třech kolech válcovali soupeře, proti do té doby rovněž neporaženému Buffalu ale narazili na obranu, která se té jejich vyrovnala. Tom Brady neměl ani jednu asistenci a horší rating si zapsal naposledy v roce 2006.

Bills se tak drželi ve hře až do úplného konce, i když během zápasu kvůli podezření na otřes mozku odstoupil ze hry jejich quarterback Josh Allen.

Zápas tak znovu Pats vyhrála jejich obrana, byť právě Allen svým během z jednoyardové linie jako první v sezoně našel klíč k jejímu pokoření.

Devin McCourty si připsal už čtvrtou interception v sezoně, J.C. Jackson ke své interception přidal i zblokovaný punt, po kterém Matthew Slater skóroval nakonec vítězný touchdown.

Přes porážku mohl velký kariérní milník oslavit veterán Frank Gore. Ten jako teprve čtvrtý hráč v historii naběhal v NFL přes 15 tisíc yardů. Na třetího Barryho Sanderse navíc ztrácí jen 248 yardů, pak už jsou před ním pouze Walter Payton a nedostižný Emmitt Smith.

Broncos – Jaguars 24:26

V letošním draftu přišel na řadu až v šestém kole a překvapením bylo už to, že si přes léto vůbec vybojoval místo v týmu. Pak se ale zranil Nick Foles a před Gardnerem Minshewem se v Jacksonville otevřela životní šance. 

Třiadvacetiletý mladíček z Washington State kolem sebe stihl za tři zápasy stvořit téměř mánii. Dynamický herní projev, místy lehce bizarní smysl pro humor a "osmdesátkový" knírek jsou hlavními atributy jednoho z nejzajímavějších příběhů letošní sezony.

V Denveru prohrávali Jaguars už o 14 bodů, nakonec ale dotáhli do konce druhý největší comeback v historii týmu zásluhou field goalu Joshe Lamba s vypršením času.

Minshew k tomu vedle jistého výkonu přispěl i bláznivým únikem před třemi skládkami obrany Broncos a následnou přihrávkou na touchdown Ryquella Armsteada.

Leonard Fournette sice neskóroval, jeho 225 yardů po zemi ale výrazně pomohlo Jaguars dobýt Mile High. Denver v součtu s minulou sezonou prohrál poosmé za sebou.

Letem světem NFL:

Při nedělních žních hostujících týmů skončily zároveň i dvě dlouhé série. Oakland dokázal vyhrát na hřišti Indianapolis po 18 letech, Los Angeles Chargers dokonce v Miami uspěli poprvé od Epic in Miami, legendárního souboje z divizního kola play-off sezony 1981!

Divize AFC South potvrzuje předsezonní předpoklady o své velké vyrovnanosti. Porážky Colts a Houstonu spolu s výhrou Tennessee v Atlantě a Jacksonville na Mile High v Denveru znamená, že všechny čtyři týmy mají po čtyřech týdnech bilanci 2-2. To se od sloučení AFC a NFC do jedné soutěže v roce 1970 ještě v žádné divizi nestalo.

Tampa potvrdila svou naprostou nevyzpytatelnost a po domácí porážce se slabými Giants si spravila chuť na posledních finalistech. Buccaneers dostáli pro jednou svému jménu a po výsledku 55:40 vyplenili stadion Rams. Zároveň stanovili nový klubový rekord v počtu skórovaných bodů v utkání. Utkání se postaralo i o historický zápis, když Greg Zuerlein i Matt Gay dokázali trefil field goal ze vzdálenosti 58 yardů, což se do té doby oběma kickerům v žádném zápase nepodařilo.

Baker Mayfield zaznamenal i v 17. utkání v kariéře alespoň jednu asistenci a jeho Browns se po důležité výhře na hřišti divizního rivala Baltimoru dostali do čela divize AFC North. Mayfield navíc momentálně drží nejdelší sérii mezi aktivními quarterbacky poté, co Matt Ryan z Atlanty a Kirk Cousins z Minnesoty své v neděli přerušili. Pokud rozehrávač Clevelandu vydrží ještě šest utkání, vyrovná v této statistice rekord Kurta Warnera.

Kansas se znovu trápil v první čtvrtině, kdy nezaznamenal ani bod, a v Detroitu většinu času dotahoval, v poslední minutě mu ale Damien Williams během z jednoyardovky zajistil výhru. Kuriozitou bláznivého utkání bylo pět fumblů během jediné čtvrtiny, z toho čtyři za sebou.

Míč padal z ruky i Kyle Allenovi, ten ale přes tři ztracené fumbly dovedl Carolinu k trochu nečekané výhře 20:10 v Houstonu. Něco podobného se žádnému quarterbackovi nepovedlo už 14 let. Texans zaznamenali nejmenší počet bodů s Deshaunem Watsonem na pozici rozehrávače a propásli možnost utéct v AFC South svým konkurentům.

Julio Jones z Atlanty dokázal nejrychleji v historii překonat metu 11 tisíc nachytaných yardů, potřeboval na to pouze 115 utkání. Larry Fitzgerald z Arizony zase přeskočil v počtu zachycených přihrávek v kariéře (1326) druhého Tonyho Gonzaleze a před sebou už má "jen" Jerryho Rice (1549). Falcons i Cardinals se ale zatím výsledkově hodně trápí.

Výsledky 4. hracího týdne NFL:

Green Bay - Philadelphia 27:34, Atlanta - Tennessee 10:24, Baltimore - Cleveland 25:40, Buffalo - New England 10:16, Detroit - Kansas City 30:34, Houston - Carolina 10:16, Indianapolis - Oakland 24:31, Miami - LA Chargers 10:30, NY Giants - Washington 24:3, Arizona - Seattle 10:27, LA Rams - Tampa Bay 40:55, Denver - Jacksonville 24:26, Chicago - Minnesota 16:6, New Orleans - Dallas 12:10.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články