Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nestárnoucí Dundáček vrátil titul na Vysočinu. První tři čtvrtiny jsem se trochu šetřil, přiznal hrdina Czech Bowlu

Na první pokus to nevyšlo, loni byli nad síly Vysočiny Prague Lions. Tentokrát už se ale mohl Jan Dundáček radovat. Legenda domácího amerického fotbalu skvělým individuálním výkonem dotáhla Gladiators k zisku Tipsport Czech Bowlu a ve 37 letech vítězně uzavřela příběh o velkém návratu. Na druhé straně Ostrava ze skvěle rozehrané sezony ukovala znovu jen stříbro, už čtvrté za posledních sedm let.

Jan Dundáček se raduje se spoluhráči
zdroj: caaf.cz autor: Petr Milfait

Nejlepší český hráč minulé dekády a dlouholetá opora Prague Black Panthers ukončil před pěti lety kariéru poté, co nejúspěšnější domácí klub přesídlili do silné rakouské ligy.

Po tříleté pauze se vrátil do Snapbacks ligy v dresu ambiciózní Vysočiny, které se na začátku minulé sezony zranil americký quarterback. Gladiators s ním došli do finále, kde se ovšem museli sklonit před Lions.

Druhý pražský klub letos rovněž zamířil za lepším, když působí v mezinárodní lize ELF. Vysočina tak byla považována za hlavního favorita na zisk 30. Czech Bowlu.

Celek z Jihlavy ovšem v základní části nestačil těsně na Nitru a prohrál i v Ostravě. Do finále tak šli v roli mírného favorita v sezoně neporažení Steelers.

"Prošli jsme si určitou krizí, ale jako outsider jsme se necítili. A vítězství je o to sladší, když soupeři zkazíte perfektní sezonu," usmívala se po zápase hlavní hvězda finále.

Ostrava celý zápas pouze dotahovala, ještě šest minut před koncem ale bylo skóre vyrovnané 28:28. "Loni jsme to nezvládli, ale tentokrát jsme nic nevypustili. Přestože jsme udělali v útoku několik chyb, tak obrana nás v důležitých chvílích podržela. Bylo to týmové vítězství," chválil Dundáček spoluhráče.

Byl to ale nakonec právě 58yardový běh quarterbacka Vysočiny, který finále Snapbacks ligy rozhodl. "První tři čtvrtiny jsem se trochu šetřil, takže jsem měl pak víc sil než ostatní," okomentoval s nadsázkou zlomový moment.

"On je neskutečný hráč, měl neuvěřitelnou formu a stal se zaslouženě MVP finále. Dokázal nám na trénincích vysvětlit a předat to, co před ním žádný importní quarterback," uvedl receiver Vysočiny Petr Čermák, který po dlouhých přihrávkách Dundáčka v prvním poločase dvakrát skóroval.

"Nevím, kde ty síly bere a jakou atletickou přípravu dělá. Ale všichni vidí, jaký je to hráč. Navíc proti jeho blokařům, kteří mu dělali cestu, jsme to měli těžké. Hrozně obtížně se zastavuje a zápas nakonec rozhodl," dodal trenér poražených Steelers Jiří Šimkovič.

Ostrava prohrála od roku 2017 už čtvrté finále, na titul čekají Steelers dlouhých 26 let. Letos byli možná nejblíž, když v sezoně excelovali zejména v obraně a prohráli jediný zápas – bohužel pro ně ten poslední.

"Moc to bolí, těžko se hledají slova. Tým neskutečně dřel, ale nepovedlo se nám několik her a nepotvrdili jsme turnovery. Mysleli jsme si, že to zlomíme a přijeli jsme si pro to sem. Ale klobouk dolů před Jihlavou, porazila nás zaslouženě," zhodnotil zápas Šimkovič.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články