Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Nepovedený vstup dotahovali Češi proti Dánům marně. Po utkání ukončil kariéru Augusta

Ani mohutný finiš nestačil českému týmu ve druhém zápase mistrovství Evropy proti Dánsku. Po nevydařeném začátku se soupeř radoval z výhry 45:40. Češi se tak příští rok utkají o konečné deváté místo. Po zápase oznámil konec kariéry Karel Augusta, hráč roku 2019 a 2021.

Je nám líto, video expirovalo.
Nepovedený vstup dotahovali Češi proti Dánům marně

Dánskému týmu se skvěle povedl úvod zápasu. Po solidním kickoff returnu si hned v první akci došli pro touchdown. Domácí receiver Simon Kobberø Føns dělal české obraně problémy celý zápas. "Prohrávali jsme často v individuálních osobních soubojích," potvrdil po zápase hlavní trenér Daniel Leško. Adam Žouželka sice dokázal v prvním drivu překonat polovinu hřiště, ale po nezkonvertovaném čtvrtém downu se k míči opět dostali domácí.

A také v druhém drivu se dánský útok dostal do endzóny. Na druhý touchdown Dánska dokázal český útok zareagovat, když si první touchodwn připsal Josef Janota po passu Pavla Mráze. Útok českého týmu se následně nemohl naplno opřít o Žouželku, který si poranil nohu a ve zbytku zápasu byl limitován. Štafetu po něm převzal Jakub Březina, který před koncem prvního poločasu dokázal snížit na 14:21. Minutu před koncem poločasu ale ještě domácí dokázali zvýšit náskok na 28:14.

Na začátku druhého poločasu ukázal Žouželka svoji bojovnost, kdy i navzdory zranění přidal třetí touchdown Česka. Obrana českého týmu se ponaučila z nevydařené třetí čtvrtiny ze zápasu proti Finsku a proti Dánsku inkasovala jen tři body. Na začátku čtvrté čtvrtiny ale Dánsko udělalo rozhodující náskok, když se necelých deset minut před koncem zápasu dostalo do vedení 45:20.

V téměř neřešitelné situaci se na postu quarterbacka objevil Michal Stoklásek. Češi si na závěr zápasu připravili mohutný nápor. K vydařeným drivům útoku se přidal zalehnutý onside kick a fumble Dánska. Češi si tak rychle připsali tři touchdowny, kdy se prosadil Woleský, Janota a Suchý. Minutu a půl před koncem zápasu se českému týmu nepodařilo zalehnout také druhý onside kick a Dánové tak udrželi výhru 45:40.

"Přestože ten rozdíl ve skóre není tak velký, jako byl v zápase proti Finsku, tak úplně spokojený být nemůžu. Takto těžké soupeře nelze porazit, pokud vygenerujeme tolik chyb. Bojovali jsme primárně sami se sebou jako s největším soupeřem," zhodnotil prohru Leško.

Příští rok se český tým utká o konečné 9. místo na mistrovství Evropy. O soupeřích se rozhodne až po odehrání všech letošních zápasů. Po zápase oznámil konec kariéry Karel Augusta, dlouholetý hráč Prague Black Panthers a české reprezentace, který v sezonách 2019 a 2021 získal trofej pro Hráče roku.

Zdroj
Caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články