Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejasnosti kolem Bradyho konce? Za vším může být patnáctimilionový bonus

Prvně to vypadalo, že skutečně ukončil kariéru. Pak se objevily zprávy, že se ještě nerozhodl, a teď je ticho. To je ve zkratce shrnutí dění kolem hvězdného hráče amerického fotbalu Toma Bradyho. Nyní se ale objevily informace, proč nejspíš takové zmatky vznikly. Legendární quarterback podle všeho otálí s oficiálním oznámením kvůli bonusu ve výši 15 milionů dolarů (326 milionů korun). Pokud by sedminásobný vítěz Super Bowlu potvrdil odchod do sportovního důchodu dříve než 4. února, o tuto částku by přišel.

Tom Brady se zdraví s fanoušky po utkání s Patriots
zdroj: AP autor: Steven Senne

Informaci uvedl server Spotrac, jenž se na problematiku kontraktů v severoamerickém sportu specializuje. Podle něj roční prodloužení smlouvy, kterou Brady podepsal loni v březnu s Tampou Bay, obsahovalo dvacetimilionový bonus, z něhož 15 milionů je splatných tento pátek.

O konci kariéry čtyřiačtyřicetiletého Bradyho informovala v sobotu televize ESPN. Vzápětí ho potvrdila hráčova společnost TB12sports, jejíž tweet byl ale brzy smazán.

Brady během 22 let v NFL vyhrál rekordních sedm Super Bowlů, šestkrát s New England Patriots a před rokem naposledy v dresu Buccaneers, které dovedl k titulu hned ve své první sezoně v klubu. V tomto ročníku Tampa Bay vypadla ve čtvrtfinále play-off. Hned po vyřazení se začalo spekulovat o tom, že trojnásobný nejužitečnější hráč ligy a pětinásobný držitel ceny MVP v Super Bowlu soutěž opustí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články