Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nečekanou výhru ve Francii zajistila reprezentaci Kylouškova pick six

Reprezentace zaskočila ve druhém zápase skupinové fáze mistrovství Evropy v americkém fotbale favorizovanou Francii na jejím hřišti a zvítězila 14:7. O výhře rozhodl český tým v závěru zápasu touchdowny Jakuba Březiny a Ondřeje Kylouška.

Utkání Francie – Česko
zdroj: FFFA

Obě obrany v prvním poločase na hřišti dominovaly, a tak se do poločasu skóre neměnilo. Jako první otevřeli skóre domácí.

Na konci třetí čtvrtiny quarterback Leo Cremades našel dlouhou přihrávkou Floriana Larose, který i přes těsnou obranu dokázal skórovat.

Českému útoku se podařilo odpovědět. Jakub Březina posouval míč po zemi, Jakub Woleský vzduchem a k tomu 15 yardů získali Češi po penalizaci za faul na quarterbacka.

Adam Žouželka přiblížil útok k blízkosti endzóny a vydařený útok zakončil touchdownem Březina. Feranec úspěšně proměnil potvrzovací kop a skóre tak bylo sedm minut před koncem vyrovnané.

Na úspěch útoku vzápětí navázala i obrana českého týmu. Hned první útočnou akcí se snažil Cremades najít receivera krátkým pasem.

Ten vystihl Ondřej Kyloušek, který se udržel ve hřišti a podél postranní čáry přesprintoval 35 yardů až do endzóny. Češi tak během chvíle otočili skóre na 14:7.

Francie se rychle dostala na polovinu českého týmu, ale útok se již do endzóny nedostal. Snaha o vyrovnání skončila pro francouzský útok 9 yardů od endzóny. Přihrávku Cremadese vystihl defenzivní end Jakub Smutný, který v závěru zápasu zářil.

Čtyři minuty před koncem zápasu se na hřiště dostal quarterback Vít Bezecný, který byl součástí běhové hry českého útoku.

Francie ještě dostala půlminutu před koncem ještě jednu šanci na vyrovnání. Jakub Smutný ale dvakrát po sobě složil quarterbacka k zemi a ukončil zápas.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články