Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Návrat Černého pantera. Newton je zpět v Carolině a pomohl zaskočit lídra NFL

V posledních letech budil Cam Newton pozornost více svými převleky na tiskových konferencích než výkony na hřišti. V Carolině se s ním nakonec rozloučili, loňská epizoda v Patriots skončila zklamáním pro obě strany a nejlepší hráč ročníku 2015 byl najednou bez práce. Až před týdnem se ozvalo volání z dobře známých míst, Carolina potřebovala záskok na pozici quarterbacka. Newton znovu oblékl dres Panthers a při obnovené premiéře měl důležitou úlohu při nečekaném úspěchu na hřišti nejlepšího týmu NFL Arizony.

Quarterback Caroliny Cam Newton slaví
zdroj: USA Today Sports autor: Rob Schumacher

Poté, co Carolina ztratila kvůli zranění ramene trápícího se Sama Darnolda, potřebovala posílit na postu rozehrávače. A tak se Newton vrátil do známého prostředí, byť teď jako náhradník.

A shodou okolností na stejném stadionu, kde před deseti lety někdejší jednička draftu v NFL debutovala.

Prvním quarterbackem Panthers byl sice P.J. Walker, ale i pouhých osm rozehrávek za zápas stačilo Newtonovi, aby strhnul hlavní pozornost na sebe.

Ovšem výrazně mu k tomu pomohla strádající ofenzíva domácí Arizony, na které tentokrát byla výrazně znát absence hlavních hvězd Kylera Murrayho i DeAndre Hopkinse.

Po ztrátě míče domácích totiž začínali Panthers svůj první drive už v redzóně soupeře. A byl to právě Newton, kdo při prvním kontaktu s míčem svým typickým krátkým během skóroval.

"Jsem zpět!" zakřičel v euforii do hlediště a patnáctiyardová penalta za odhozenou helmu byla to poslední, co ho v té chvíli zajímalo.

Neuplynuly ani tři minuty hry a Panthers byli znovu na dvou yardech od domácí endzóny. Podruhé šel do akce Newton a tentokrát krátkou přihrávkou našel skórujícího Robbyho Andersona.

"Dost na dva touchdowny," reagoval po zápase Newton na otázku, kolik herních variant se stačil za necelý týden se staronovými spoluhráči naučit.

Panthers ovládli první poločas na hřišti favorita 23:0 a nakonec zvítězili hladce 34:10. "Znám spoustu lidí, kteří teď o mě budou psát, ale pořád říkám, že tohle bylo úžasné vítězství týmu," uvedl Newton.

"Minulý týden touhle dobou jsem ještě seděl doma s miskou cereálií. Chodil jsem do kostela, trávil čas s dětmi a ani se nedíval na fotbal. A snažil se najít sám sebe, jaký chci být," dodal.

Trenér Matt Rhule odmítl po utkání říct, kdo bude jedničkou v následujícím utkání s Washingtonem, který trénuje bývalý dlouholetý kouč Panthers Ron Rivera.

"Dnes to ale byla zábava a rádi bychom v tom pokračovali," naznačil Rhule s tím, že Newtona do týmu přivedl proto, aby hrál.

Výsledky 10. hracího týdne NFL:

Miami - Baltimore 22:10, Washington - Tampa Bay 29:19, Tennessee - New Orleans 23:21, Pittsburgh - Detroit 16:16, NY Jets - Buffalo 17:45, New England - Cleveland 45:7, Indianapolis - Jacksonville 23:17, Dallas - Atlanta 43:3, LA Chargers - Minnesota 20:27, Arizona - Carolina 10:34, Green Bay - Seattle 17:0, Denver - Philadelphia 13:30, Las Vegas - Kansas City 14:41.

Konference AFC: 1. Tennessee (8-2), 2. Buffalo a Baltimore (oba 6-3), 4. Pittsburgh (5-3-1), 5. Kansas City a New England (6-4), 7. Cincinnati, LA Chargers a Las Vegas (všichni 5-4).

Konference NFC: 1. Arizona a Green Bay (oba 8-2), 3. Dallas a LA Rams (oba 7-2), 5. Tampa Bay (6-3), 6. New Orleans (5-4), 7. Carolina (5-5).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články