Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Náhradní quaterback spasil Alabamu. Finále univerzitní ligy ovládla po prodloužení

První poločas seděl mezi náhradníky a sledoval, jak se spoluhráčům nedaří. Američtí fotbalisté Alabamy odešli do kabin ve finále univerzitní ligy s mankem třinácti bodů na Georgii. Po návratu na hrací plochu ale přišel velký zvrat, na němž se podíval i náhradní quaterback Tua Tagovailoa. Po jeho přesných pasech Crimson Tide zápas vyrovnali a v prodloužení i zvrátili na svoji stranu. Po triumfu 26:23 připsali si pátý titul za posledních devět let.

Quaterback Alabamy Tua Tagovailoa po výhře v univezitní lize
zdroj: REUTERS autor: Brett Davis

Čekal, že celý zápas stráví na lavičce náhradníků. Havajský rodák Tua Tagovailoa měl pouze krýt záda prvnímu quaterbackovi Jalen Hurtsovi pro případ, kdyby se něco stalo. Nakonec to byl ale on, na koho se po finále pějí ódy.

Právě devatenáctiletý hráč Alabamy po svém příchodu na hřiště nastartoval Alabamu k velkému obratu, který vyvrcholil v prodloužení. Devatenáctiletý quaterback dostal míč, který poslal téměř čtyřicetimetrovým hodem do rukou DeVonty Smitha, jehož touchdown rozhodl o vítězství Crimson Tide v univerzitní lize.

"Nevím, jak mě trenér Nick Saban našel na Hawai z Alabamy, ale děkuji bohu, že se tomu tak stalo a my jsme teď tady," zářila po utkání šťastná hvězda finále proti Georgii, které naopak zbyly oči pro pláč.

Je nám líto, video expirovalo.
Univerzitní ligu amerického fotbalu ovládli po obratu hráči Alabamy

Bulldogs totiž dlouho v Atlantě, kde se závěrečné střetnutí konalo, vládli. V první části ještě vládly obrany, ale v druhé čtvrtině se Georgia dostala do vedení 13:0 i díky touchdownu Mecola Hardmana.

Po změně stran se ale Alabama probrala i díky právě Tagovailoaovi a snížili na 10:20. Drama pak dostalo další pokračování ve čtvrté čtvrtině, z níž Georgia vyšla naprázdno, zatímco Alabama dokázala vyrovnat. Nejprve díky přesnému field goalu a poté také touchdownu Calvina Ridleyho, jenž Crimson Tide podpořili extra pointem.

Vše tak muselo vyvrcholit za stavu 20:20 v prodloužení. Do něj lépe vstoupila Georgia, která se dostala k náskoku přesným field goalem za tři body. Alabama ale odpověděla touchdownem Smitha a bylo rozhodnuto.

Alabama se tak mohla radovat s dalšího titulu, Georgia naopak prodloužila čekání na vítězství, které trvá od roku 1980.

Zdroj
ČT sport, calciomercato.com, CNN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články