Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na doživotí odsouzený hráč NFL se oběsil v cele

Milford - Bývalý tight end New Englad Patriots v NFL Aaron Hernandez, jenž byl v roce 2015 odsouzen za vraždu na doživotí bez možnosti propuštění, spáchal sebevraždu ve své cele. Sedmadvacetiletý Hernandez se podle vězeňské služby oběsil na prostěradle přivázaném k oknu.

Aaron Hernandez
zdroj: Reuters autor: CJ Gunther

Bývalý hráč Patriots byl usvědčen z toho, že 13. června 2013 nechal zavraždit poloprofesionálního fotbalistu Odina Lloyda, přítele sestry své snoubenky. Spolu s ním byli odsouzeni další dva lidé.

Rok před vraždou Hernandez podepsal s Patriots pětiletou smlouvu na 40 milionů dolarů. Podpisový bonus 12,5 milionu dolarů byl nejvyšší, jaký kdy fotbalista na jeho pozici dostal. Po hráčově zatčení s ním úřadující šampioni Super Bowlu okamžitě rozvázali kontrakt.

Hernandez se v nápravném zařízení Souza-Baranowski v Massachusetts oběsil pouhé čtyři dny poté, co byl zproštěn obžaloby v dalším případu dvojnásobné vraždy v Bostonu z roku 2012. V amerických věznicích si v současnosti odpykávají doživotní tresty další tři bývalí hráči NFL.

Policie bude incident prověřovat a vyšetřovatelé čekají na výsledky pitvy. Podle prvních informací nezanechal Hernandez žádný dopis na rozloučenou.

Zástupci Patriots se o úmrtí dozvěděli jen několik hodin před plánovanou návštěvou Bílého domu na oslavu zisku Super Bowlu. Mluvčí klubu ale vzkázal, že se vedení k události zatím nebude vyjadřovat.

Zdroj
ČTK, Lidovky.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články