Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mládí vpřed. NFL viděla v akci nejmladší sestavu quarterbacků v historii

Někde jde o sázku na budoucnost, jinde o řešení vynucené okolnostmi, jedno je ale jisté. NFL zažila ve třetím hracím týdnu invazi mladých quarterbacků, ze třiceti zápasových jedniček jich mělo hned devatenáct méně než 27 let. Jubilejním dvacátým by se měl v pondělní noční dohrávce stát Mitch Trubisky z Chicaga, rekord by ještě mohl posunout Dwayne Haskins, který ale pravděpodobně bude ve Washingtonu znovu jen krýt záda Case Keenumovi. Něco takového elitní liga v éře Super Bowlu nezažila.

Quarterback NY Giants Daniel Jones
zdroj: USA Today Sports autor: Douglas DeFelice

Colts – Falcons 27:24

Po nečekaném konci kariéry Andrewa Lucka to s Indianapolis vypadalo všelijak. Teď ale mají Colts bilanci 2-1 a dobře složený tým může směle bojovat o play-off i s původním náhradníkem Jacoby Brissettem.

Ten už v prvním poločase proti Atlantě naházel 218 yardů, čímž si vylepšil kariérní maximum. Celkem jich bylo 310 a Brissett jako teprve třetí quarterback v dlouhé historii Colts zaznamenal QB rating přes 115 bodů ve dvou ze tří úvodních zápasů sezony.

Tento výkon ostře kontrastoval s trápením zkušeného Matta Ryana na rozehrávce Atlanty. "Matty Ice" se dopustil dvou ztrát a celkem jich má na kontě v sezoně už šest. Přitom za celou minulou sezonu, která Falcons příliš nevyšla, jich bylo pouze sedm.

Dva touchdowny tight enda Austina Hoopera ani už 51. zápas s více než 100 nachytanými yardy v podání Julia Jonese tak vyšly nazmar.

Patriots – Jets 30:14

Pokud někdo nabourává kult mládí, tak je to v první řadě Tom Brady. V divizním souboji s Jets si připsal už 71. zápas kariéry s minimálně 300 yardy a dvěma asistencemi, čímž v historickém pořadí vyrovnal na druhém místě svého velkého rivala Peytona Manninga. Vedoucí Drew Brees má ovšem na kontě o 22 utkání více.

Zároveň to byla pro Bradyho 210. výhra v NFL. I v této kategorii je druhý, na svého někdejšího spoluhráče, kickera Adama Vinatieriho, ale ztrácí jen sedm zápasů. Patriots poprvé od sezony 2011 načali ročník třemi zápasy s minimálně 30 body a od roku 2010 vyhráli už 116. utkání v základní části, což je nejvíce, co se kdy kterému týmu během jedné dekády podařilo.

Bylo by však nespravedlivé pomíjet obranu obhájců titulu. Po čistém kontě minulý týden v Miami vynulovala i útok Jets, jediné dva touchdowny newyorského celku padly po chybě při puntu a ztrátě Bradyho náhradníka Jarretta Stidhama. Stále tak platí, že obrana Patriots neinkasovala v sezoně touchdown. Pouhých 105 kombinovaných yardů Jets je navíc nejméně, co v éře Billa Belichicka defenziva Pats soupeři povolila.

Buccaneers – Giants 31:32

New York Giants po dvou nevýrazných výsledcích posadili na lavičku veterána Eliho Manninga a poprvé od začátku do hry poslali šestku letošního draftu Daniela Jonese. A byl z toho velkolepý obrat, když Obři dokázali ve druhém poločase smazat osmnáctibodové vedení Tampy a v předposlední minutě skórovali rozhodující touchdown.

Nelze samozřejmě pominout fakt, že pokud by kopáč Bucs Matt Gay neminul dvakrát při konverzi nebo čtyři sekundy před koncem dokázal proměnit field goal ze 34 yardů, mluvilo by se o velké Jonesově premiéře úplně jinak. I tak se ale Jones stal prvním nováčkem s minimálně 300 naházenými yardy, dvěma běhovými touchdowny a dvěma asistencemi v jediném utkání.

Letem světem NFL:

Nejen Daniel Jones prožil snovou premiéru v NFL. Kyle Allen nahradil na pozici za centrem Caroliny zraněného Cama Newtona a dovedl Panthers k výhře 38:20 na hřišti Arizony. Jeho 261 naházených yardů, čtyři asistence a rating přes 144 je přitom nejlepším výkonem quarterbacka Caroliny v historii.

Tight end Philadelphie Zach Ertz se 453. zachycenou přihrávkou osamostatnil na druhém místě v klubové historii. Eagles ale překvapivě podlehli doma Detroitu 24:27. Lions jsou po třech zápasech nečekaně stále bez porážky, což se jim podařilo naposledy v roce 2011.

Dallas se veze dál na vítězné vlně, i když proti Miami se na výhru příliš nenadřel. Amari Cooper ve svém dvanáctém utkání v dresu Cowboys skóroval už desátý pasový touchdown, což se nikomu z jeho předchůdců nepodařilo. A Dak Prescott má na startu své čtvrté sezony na kontě už 19 běhových touchdownů, což je v tomto období nejvíc ze všech qarterbacků v NFL.

A ve výčtu úspěchů mladíků nelze pominout Particka Mahomese. Ten ukazuje, že loňská snová sezona nebyla náhodou, a dál boří ligové milníky, byť zatím jen ty nováčkovské. Na prvních šedesát asistencí mu stačilo pouze 20 zápasů, dosud vedoucí legenda Miami Dan Marino na to potřeboval o pět utkání více. A třináctým duelem z dvaceti s více než 300 naházenými yardy zase vymazal z tabulek dalšího člena Síně slávy Kurta Warnera. Chiefs porazili přes nepovedenou poslední čtvrtinu Baltimore 33:28.

Výsledky třetího hracího týdne NFL:

Jacksonville - Tennessee 20:7, Buffalo - Cincinnati 21:17, Dallas - Miami 31:6, Green Bay - Denver 27:16, Indianapolis - Atlanta 27:24, Kansas City - Baltimore 33:28, Minnesota - Oakland 34:14, New England - NY Jets 30:14, Philadelphia - Detroit 24:27, Arizona - Carolina 20:38, Tampa Bay - NY Giants 31:32, LA Chargers - Houston 20:27, San Francisco - Pittsburgh 24:20, Seattle - New Orleans 27:33, Cleveland - LA Rams 13:20.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články