Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mamuti si vyšlápli na favorita, v premiéře v Paddock lize porazili Ostravu 25:22

První překvapení v sezoně ligy amerického fotbalu se zrodilo hned v prvním kole na hřišti nováčka soutěže Přerova. Mammoths při své prvoligové premiéře po vynikajícím týmovém výkonu porazili finalistu předchozích tří ročníků Ostravu Steelers 25:22.

Nadšení domácí se ujali vedení už z první akce, když reprezentační running back Michal Bock proletěl středem obrany Steelers a připsal si 85yardový touchdown. Po úspěšném screenu na Adama Žouželku následně zvýšili ve druhé čtvrtině Mamuti už na 13:0.

Steelers se celý zápas potýkali s nesehraností nově sestavené obrany a zbytečnými penaltami, přesto se zásluhou dvou povedených akcí na přelomu poločasů dostali krátce do jednobodového vedení.

Brazilský quarterback Alvaro Fanini nejprve našel v rohu endzóny nehlídaného Adama Krále a následně krátkým během na začátku třetí čtvrtiny skóroval sám.

Početnou návštěvou povzbuzovaní Mammoths se ale obratem nenechali vyvést z míry a záhy odskočili do rozhodujícího náskoku. Domácí quarterback Michal Stoklásek zaskočil při situaci 3 a 16 defenzivu Steelers a přihrávkou oslovil skórujícího veterána Zdeňka Šuláka.

O rozdílové body se ale nakonec zasloužila obrana Mamutů, když Tomáš Zábranský vystihl Faniniho přihrávku a zaznamenal klíčovou pick-six.

K zdramatizování závěru mohl nechtěně přispět Stoklásek, který ztratil míč na hranici vlastní endzóny a Ostravané skórovali, rozhodčí ale po videokonzultaci touchdown odvolali kvůli faulu jednoho z obránců Steelers na domácího quarterbacka.

Ostrava se zásluhou druhého touchdownu svého rozehrávače a následné úspěšné dvoubodové konverze ještě dokázala dotáhnout na rozdíl tří bodů, v závěru už se ale domácí ubránili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sígrs v brněnském derby pohodlně přehráli Alligators

Aligátoři do brněnského derby proti Sígrs vkročili slibně a díky touchdownu Tomáše Robíška vedli po první čtvrtině 7:6. Jenže další body už nepřidali.

Sígrům se dobře uvedly zahraniční akvizice. Lucas da Silva zvyšoval na 20:7 a quarterback Douglas Webster pro jeden touchdown sám doběhl a v závěru 36yardovým pasem našel skórujícího Jana Hampla. Sígrs tak vstoupili do sezony výhrou 26:7.

Výsledky 1. kola ligy amerického fotbalu:

Pilsen Patriots - Prague Mustangs 41:21, Brno Alligators - Brno Sígrs 7:26, Přerov Mammoths - Ostrava Steelers 25:22, Vysočina Gladiators - Ústí nad Labem Blades 37:0.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články