Lions vyhráli základní část ligy amerického fotbalu, Vysočina a Přerov mají jistou účast v semifinále

V 7. kole Snapbacks ligy si Vysočina Gladiators a Přerov Mammoths zajistily výhrami účast v semifinále. Důležité vítězství si připsali také Ostrava Steelers proti Brnu Sígrs. Prague Lions vyhráli nad Nitrou Knights kontumačně a mají jisté první místo po základní části.

Je nám líto, video expirovalo.
Gladiators porazili Bratislavu s nulou a mají jisté play-off

Do sestavy Vysočiny se po zranění z druhého kola vrátil running back Jan Dunovský, který v úvodní čtvrtině proti Bratislavě otevřel skóre zápasu.

Obrana Gladiators celý zápas dominovala a Monarchs k ničemu nepustila. V yardech vzduchem se hosté dokonce dostali do záporných statistik. Quarterback Marek Pavlovič sice naházel 58 yardů, ale zároveň byl šestkrát složen pro ztrátu 62 yardů.

Gladiators se vrátili po zranění také receiveři Vojtěch Mašita a David Calta, ale útok domácích stejně jako v předchozím zápase proti Steelers postupoval vpřed především po zemi. Quarterback Jan Dundáček si připsal 81 yardů a přidal zbývající dva touchdowny zápasu.

Výhrou si Gladiators zajistili účast v semifinále a v 8. kole je čeká přímý souboj s Přerovem o konečné druhé místo v základní části.

Brno Alligators odehráli další svůj "domácí" zápas na hřišti soupeře, tentokrát v Přerově. Do zápasu vstoupili mnohem lépe Mammoths, když quarterback Michal Stoklásek hned zkraje zápasu 70yardovou přihrávkou na Filipa Novotného otevřel skóre zápasu.

Do konce první čtvrtiny si oba bodovou spolupráci ještě jednou zopakovali a další tři body přidal kopem Miroslav Večerka. Mammoths se tak v úvodu zápasu ujali vedení 17:0.

Alligators se nadechli k obratu ještě na konci první čtvrtiny. Quarterback Noah Suszckiewicz našel Filipa Špringera a snížil na 7:17.

Útok Alligators v letošní sezoně nejvíce spoléhá na spolupráci Suszckiewicze s Robertem Wirthem a právě tato dvojice se postarala o otočení skóre. V polovině třetí čtvrtiny se po dvou touchdownech Wirtha dostali Alligators do vedení 20:17.

Poslední slovo měli ale Mammoths. Stoklásek si připsal svůj třetí passový touchdown, když tři minuty před koncem zápasu našel Marka Havlíčka. Přerov si v dramatickém zápase připsal výhru 24:20 a zajistil si první účast v play-off v historii klubu.

Do sestavy Ostravy se vrátil po zranění receiver Jiří Šimečka a útok Steelers působil mnohem živějším dojmem než při prohře z minulého kola proti Nitře.

Quarterback Bradley Jones si při výhře 46:0 nad brněnskými Sígrs připsal hned šest asistencí, čímž vyrovnal historický rekord ligy.

O vítězství rozhodli domácí hned v úvodní čtvrtině, kdy skórovali postupně Škvára, Maniecki a Vysloužil. Stejný bodový příděl si Steelers připravili také do druhé čtvrtiny a druhý poločas si už pouze pohlídali vedení.

Steelers v příštím kole čeká přímý souboj s Bratislavou Monarchs o poslední postupové místo do semifinále.

Nitra podala v minulém kole na hřišti Steelers bojovný výkon. Překvapivé vítězství si ale vybralo svou daň. Knights vstupovali do sezony s úzkým kádrem, který se po sérii zranění ještě zmenšil.

Knights tak nenastoupili k zápasu proti Prague Lions a kontumačně prohráli. Lions si tím zajistili první místo v základní části.

Výsledky 7. kola Snapbacks ligy amerického fotbalu:

Vysočina Gladiators - Bratislava Monarchs 21:0, Brno Alligators - Přerov Mammoths 20:24, Ostrava Steelers - Brno Sígrs 46:0, Prague Lions - Nitra Knights 35:0 kontumačně.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články