Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Lions v odvetě Czech Bowlu vyhráli na Vysočině, Bratislava se vratila do ligy výhrou

Ve 2. kole Snapbacks ligy zvítězili Prague Lions v repríze loňského finále na hřišti Vysočiny Gladiators 35:19. Gladiators se v průběhu zápasu museli obejít bez svých klíčových opor útoku, running backa Jana Dunovského a amerického quarterbacka Ryana Pahose.

Je nám líto, video expirovalo.
Prague Lions porazili největšího rivala

V úvodu zápasu dokázali domácí potrestat chybu soupeře. Obránce Martin Kulha dokázal vytrhnout míč quarterbackovi Lions Shazzonovi Mumphreymu, a Gladiators se tak dostali do útoku hluboko na polovině soupeře.

Zisk míče dokázal útok domácích přetavit v úvodní touchdown zápasu, když quarterback Ryan Pahos našel na levé straně volného Vojtěcha Mašitu.

Gladiators ale o chvíli později přišli o svou oporu Jana Dunovského, který ze hřiště odkulhal a do zbytku zápasu již nezasáhl.

Stejně jako proti Ostravě se útok Lions rozjel na konci prvního poločasu. Nejprve Mumphrey doběhl s míčem na polovinu soupeře a následně přesnou přihrávkou našel uprostřed endzóny nikým nebráněného Josefa Janotu. Jeho 28yardový touchdown vyrovnal skóre na 7:7.

"Obrana znovu začala zápas dobře, a naopak útok začal pomalu. Do dalších zápasů musíme najít způsob, abychom začali rychleji," hodnotil úvod zápasu hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Také Lions dokázali využít chyb soupeře. Gladiators na 4. down chtěli odkopávat míč ze své poloviny, ale míč se při odkopu podařilo Lions zablokovat, a útok Pražanů tak dostal míč v blízkosti endzóny soupeře.

Mumphrey pak přihrál na levé straně Lukáši Kadlecovi, který navýšil skóre na 14:7 pro Lions. Gladiators ale před koncem prvního poločasu ještě dokázali snížit skóre dvěma field goaly.

Také ve druhém poločase Lions potrestali chybu domácích při odkopu. Domácí Petr Čermák nezpracoval špatnou rozehrávku a obrana Lions ho složila na zem pouhý 1 yard od vlastní endzóny. Lions hned v následující akci skórovali touchdown po běhu Adama Žouželky.

Gladiators dokázali na rychlý touchdown ve druhém poločase odpovědět, když Pahos našel v rohu endzóny Davida Caltu.

Ve zbytku zápasu ale museli domácí řešit další zdravotní trable. Po Dunovském nedohrál zápas ani quarterback Pahos. Bez své zahraniční posily se útok Gladiators nedokázal posouvat po hřišti.

"Ve sportu jsou vždy zranění a mrzí mě to. Snad bude Ryan v pořádku do zbytku sezony," uvedl na adresu Pahose trenér Lions Harrod.

Lions pokračovali v útočné aktivitě a druhý touchdown v zápase si připsal Janota. Výsledné skóre 35:19 završil v závěru Mumphrey po zemi.

Lions tak oplatili Gladiators porážku z Czech Bowlu. Gladiators kromě prohry budou muset řešit zdravotní stav svých opor.

Bratislava vstoupila do sezony vítězně

Monarchs se po více než 10 letech vrátila do české nejvyšší ligy a v úvodním zápase sezony zvítězila nad Brnem Alligators 25:23.

Bratislava v průběhu celého zápasu dotahovala. Quarterback Marek Pavlovič nejprve vyrovnal skóre na 7:7 po 30yardové přihrávce na Tomase Januschkeho. Následně si tato dvojice zopakovala spolupráci 41yardovým touchdownem.

Místo dalšího bodu za potvrzení ale získala 2 body obrana Alligators. Zablokovaný kop totiž brněnští zblokovali a Jan Nestr s míčem přesprintoval celé hřiště.

Do závěrečné čtvrtiny vstupovali Monarchs se ztrátou 13:23, když skóre navýšil brněnský Jaroslav Doležal. Čtvrtá čtvrtina ale patřila domácí Bratislavě.

Nejprve Jakub Grofič snížil po 34yardové přihrávce na 19:23 a 8 minut před koncem zaznamenal vítězný touchdown Andrej Krištof.

Také druhý slovenský tým si připsal domácí výhru. Nitra Knights vlétli na Brno Sígrs a v úvodu zápasu si vybudovali náskok 14:0. Quarterback Boris Bútora si v zápase připsal čtyři asistence a i díky jeho příspěvku zaznamenali Knights v útoku 45 bodů.

Sígrs na rozdíl od prvního zápasu mohli využít služeb amerického quarterbacka Shona Beltona a na jejich ofenzivním projevu to bylo znát. Obrana Sígrs ale nenašla recept na útok Knights, a tak ani 26 bodů hostů zdaleka nestačilo.

Ostrava Steelers odehráli svůj první domácí zápas nezvykle na stadionu v Přerově. Rozhodující náskok si proti Ústí nad Labem vybudovali ve třetí čtvrtině, kdy quarterback Bradley Jones hodil tři touchdowny a Steelers se dostali do vedení 34:12.

Blades dokázali v závěrečné čtvrtině zápas zdramatizovat touchdowny Vrecka a Imra, ale domácí Steelers dokázali náskok udržet.

Výsledky 2. kola ligy amerického fotbalu:

Vysočina Gladiators - Prague Lions 19:35, Bratislava Monarchs - Brno Alligators 25:23, Nitra Knights - Brno Sígrs 45:26, Ostrava Steelers - Ústí nad Labem Blades 34:26.

Zdroj
caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články