Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Lions v azylu na Vítkově přehráli v zahajovacím utkání sezony Ostravu

Úvodní kolo Snapbacks ligy amerického fotbalu nabídlo atraktivní duel mezi Prague Lions a Ostravou Steelers. V bodově bohatém zápase se z vítězství 49:40 po obratu ve druhém poločase radovali Lions. O překvapení kola se postarali brněnští Alligators, kteří venku převálcovali Ústí nad Labem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Prague Lions - Ostrava Steelers

Lions vstupovali do sezony v roli favoritů, úvod domácího zápasu proti Steelers je ale nezastihl v nejlepší formě. Útok vedený quarterbackem Shazzonem Mumphreym se nedokázal proti ostravské obraně prosadit a třikrát za sebou se rychle poroučel ze hřiště.

Ostravané dokázali využít dobré pozice na hřišti a po dvou touchdownech Jiřího Šimečky se dostali do vedení 14:0. Útok domácích zabral až na přelomu první a druhé čtvrtiny a zvládl vyrovnat, do kabin ale šli se šestibodovým vedením Oceláři.

I dál hrály prim především útoky obou týmů. Utkání ve prospěch domácích Lions rozhodly tři touchdowny na konci třetí a začátku čtvrté čtvrtiny a pak dlouhý 74yardový běh Adama Žouželky, který šest minut před koncem zvýšil na 49:34.

"Nevěděli jsme, co budou Steelers hrát, proto jsme měli pomalý úvod zápasu. Před poločasem hrála naše obrana skvěle a trochu jsme bojovali v útoku a potom ve druhým poločase se to otočilo. Musíme se nadále zlepšovat," zhodnotil první zápas hlavní trenér Lions Zach Harrod.

Alligators zničili domácí Blades

V předsezonních prognózách figurovali Alligators na spodku tabulky. Brňané ale do týmu přivedli amerického quarterbacka Noaha Suszckiewicze, který hned v úvodním zápase ukázal, že letos bude potřeba s Alligators počítat.

Blades loňskou sezonu kvůli koronaviru vynechali a v předcházejícím roce postoupili do semifinále. Vstup do soutěže jim ale tentokrát hrubě nevyšel. Hned v úvodu darovali dva body soupeři za safety po špatné rozehrávce při puntu. Ten se po přehození hráče Blades vykutálel ze hřiště.

Další rány zasadil Severočechům útok Alligators, když Suszkiewicz našel dvakrát pro touchdown Roberta Wirtha. Za stavu 17:0 ještě před koncem úvodní čtvrtiny zopakovali Blades chybu z úvodu zápasu. Při rozehrávce se opět míč dostal až do vlastní endzóny, kde ho navíc zalehl brněnský Pavel Markvart a Alligators tak vedli 24:0.

Blades se v útoku nedokázali prosadit, a tak ve druhém poločase už jen kosmeticky upravil skóre dvěma touchdowny hostující Ondřej Mareček po passech Suszckiewicze na 38:0.

Z jasné výhry měl velkou radost hlavní trenér Alligators David Ospalý. "Byl to první zápas a nevěděli jsme moc, co od Blades čekat. Je super, že jsme vyhráli takovým výsledkem, to jsme asi nečekali nikdo. Na druhou stranu jsme věřili všemu, co děláme. Tento rok jsme měli dobrou přípravu a Noah zapadl do celého konceptu. Věřím, že v tom budeme pokračovat."

Sígrs bez quarterbacka podlehli Mammoths

Druhý brněnský tým Sígrs vstupoval do sezony podobně jako Blades po roční pauze. Úvodní zápas na hřišti Přerova výrazně ovlivnila administrativní chyba Sígrs, kteří nestihli včas uzavřít mezinárodní přestup quarterbacka Shona Beltona. Na postu rozehrávače tak musel nastoupit obránce Mark Gerken.

Sígrs se v útoku nedokázali prosadit a připsali si pouze tři získané první downy. Mammoths se v úvodu zápasu také v útoku hledali. Ve druhé čtvrtině ale našli recept na obranu Sígrs a zaznamenali dva field goaly a tři touchdowny.

Za poločasového stavu 26:0 bylo prakticky jasné, že oslabení Sígrs nedokáží odpovědět. Mammoths si ve druhém poločase pohlídali vedení a připsali si výhru 35:13.

Obhájce titulu zvítězil v Nitře

Hráči Vysočiny Gladiators potvrdili roli obhájců titulu a zvítězili nad Nitrou Knights 42:20. Do zápasu přitom vstoupili mnohem lépe domácí, když hned z úvodního kickoff returnu skóroval Mário Bíro.

Nový quarterback Gladiators Ryan Pahos vedl svůj tým k rychlému obratu, když nejprve vyrovnal skóre přihrávkou na Davida Caltu a v úvodu druhé čtvrtiny poslal tým do vedení asistencí na touchdown Jana Berana.

Náskok si Gladiators vybudovali v polovině druhé čtvrtiny, když se prosadil Jan Dunovský a navýšil skóre na 21:7.

Knights ve druhém poločase dvakrát skórovali, ale nenašli recept na quarterbacka Pahose, který si v závěrečné čtvrtině připsal dva touchdowny po přihrávkách na Vojtěcha Mašitu.

Výsledky 1. kola ligy amerického fotbalu:

Prague Lions - Ostrava Steelers 49:40, Ústí nad Labem Blades - Brno Alligators 0:38, Přerov Mammoths - Brno Sígrs 35:13, Nitra Knights - Vysočina Gladiators 20:42.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články