Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Lions smetli Blades. Čtyřmi touchdowny zazářil Žouželka

V jasnou záležitost se změnil duel třetího kola Snapbacks ligy amerického fotbalu mezi Prague Lions a Ústí nad Labem Blades. Pražané na stadionu Viktorie Žižkov potvrdili roli favorita a svého soupeře zničili 49:6. O čtyři touchdowny domácích se postaral running back Adam Žouželka.

Je nám líto, video expirovalo.
Žouželka čtyřmi touchdowny nasměroval Lions k výhře

Lions dokázali hned v úvodu potrestat chybu soupeře, když ústecký Lukášek přišel o míč, který zalehla obrana pražského týmu. O chvíli později se z 30yardového touchdownu radoval Žouželka poprvé.

Na úvodní touchdown dokázali Blades zareagovat a ještě v první čtvrtině si pro touchdown doběhl Weiss. To ale bylo ze strany ústeckého útoku vše.

Lions si na začátku druhé čtvrtiny dokázali vzít vedení zpět, když quarterback Shazzon Mumphrey přesným passem do endzóny našel Davida Hlaváčka. O chvíli později navyšoval Žouželka na 21:6 a Lions získávali zápas bezpečně pod svoji kontrolu.

Navíc obrana Blades nedokázala najít recept na zastavení útoku Lions v čele s Žouželkou, který si těsně před koncem prvního poločasu doběhl pro třetí touchdown a poločasové skóre tak bylo 28:6 pro domácí. "Dneska to všechno stálo na ofenzivní lajně. Odvedli neskutečný kus práce a já už měl většinou volnou cestu," ocenil práci spoluhráčů Žouželka.

Blades se stejně jako v předešlých zápasech nevyvarovali chyb v kopacích akcích. Odkopnutý míč z kopačky pražského Davida Hlaváčka nedokázal zpracovat Martin Antoš a volný míč zalehli Lions. Z nabídnuté pozice na hřišti dokázal Žouželka rychle skórovat čtvrtý touchdown a posunul skóre na 35:6.

Zbytek zápasu měli Lions pod kontrolou a o poslední dva touchdowny se postarali Mumphrey a Polák. Lions porazili Blades 49:6 a po třech zápasech jsou stále bez prohry. "Největší síla týmu je v konceptu. Nemáme jednu největší zbraň. Máme běhovou i passovou hru. Obrana hraje neskutečně a celý tým prostě šlape dohromady," radoval se Žouželka po zápase.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články