Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Lions si zajistili postup do finále, Panthers nečekaně prohráli v Pardubicích

Praha/Pardubice - Hráči Prague Lions porazili v 10. kole základní části ligy amerického fotbalu Trnavu jednoznačně 55:9 a nadále prochází sezonou bez porážky. Už tři zápasy před koncem soutěže si tak Lions zajistili postup do finálového Czech Bowlu, který bude 23. července hostit stadion Viktorie Žižkov. Naopak obhájci prvenství Prague Black Panthers doplatili na nahuštěný program posledních týdnů a překvapivě prohráli o deset bodů na hřišti nováčka z Pardubic.

Utkání Prague Lions - Trnava Bulldogs
zdroj: caaf.cz autor: Dick McRitchie

První vzájemný zápas s Trnavou vyhráli o bod Lions, a tak se očekávala napínavá odveta. Ale vidina zajištění místa ve finále hnala domácí Pražany vpřed a hned první dotyk s míčem znamenal touchdown pro Lions. Trnava i dál potvrzovala, že se jí na hřištích pražských týmů dlouhodobě nedaří. Ve druhé čtvrtině se dvakrát prosadil Erik Wall, jednou Lukáš Růžek a netradičně po zemi si připsal touchdown i quarterback Matt Silva.

Lions vedli v poločase 42:9 a zápas byl v podstatě rozhodnutý. Ve druhém poločase přidal pojistku pro domácí svým druhým touchdownem Růžek a utkání už se pak v podstatě jen dohrávalo. Pražané si zajistili postup do Czech Bowlu, stále ale budou mít motivaci hrát naplno, protože i "perfektní sezona" bez jediné prohry se v americkém fotbalu velmi cení.

Je nám líto, video expirovalo.
Prague Lions porazili Trnavu a zajistili si účast v Czech Bowlu

Stallions výhrou nad Black Panthers drží naději

Na svého soupeře v boji o titul si budou muset Lions ještě počkat. Boj o druhé postupové místo je stále dramatický, šanci na finále mají stále i pátí Stallions, kteří v domácím prostředí zaskočili druhý pražský celek Black Panthers. Obhájce titulu působí souběžně s českou i v rakouské lize a poslední tři týdny hrál vždy oba víkendové dny zápas.

V začátku zápasu dominovaly obrany, které soupeřící útoky nepouštěly do skórujících šancí. I první dva body byly zásluhou pardubické obrany, která zatlačila útok hostů až do vlastní endzóny. Ještě jednou se podařilo skórovat domácím, to když kop na branku proměnil Hanovec. Od tohoto momentu ale začali na hřišti vládnout Black Panthers a skóre 0:5 otočili do poločasu na příznivých 17:12.

Utkání Pardubice Stallions - Prague Black Panthers
zdroj: caaf.cz autor: Tomáš Karlík

Ve druhém poločase se naplno projevila únava hostujícího týmu, který měl velké problémy zastavovat domácí běhovou hru. Jindy neprostupná obrana Black Panthers povolila soupeři 204 běhových yardů, což je o více než 100 yardů více než průměr hostující obrany. Drama ukončila necelou minutu a půl před koncem zahraniční posila Kendral Ellison, který zachytil pass reprezentačního quarterbacka Jana Dundáčka a doběhl si pro pojišťovacích 6 bodů. Zmar hostů dovršil v posledních vteřinách zblokovaný pokus o kop na branku.

Stallions se výhrou 27:17 posunuli na bilanci tří výher a čtyř porážek. Black Panthers sice nadále drží druhé místo, ale se čtyřmi výhrami a třemi prohrami stále nemají nic jistého. Šanci na druhou postupovou příčku tak mají stále čtyři týmy, třetí Příbram má vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek a čtvrtá Trnava stejně jako Pardubice 3-4. Právě příbramští Bobcats se v příštím kole představí na hřišti Black Panthers a vítěz tohoto utkání se výrazně přiblíží finálové účasti.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články