Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Lions prolomili prokletí Žižkova a na úvod sezony porazili Ostravu 7:0

Soubojem dvou největších favoritů na titul odstartoval 26. ročník Paddock ligy amerického fotbalu. Prague Lions na pátý pokus dokázali zvítězit na stadionu na Žižkově, když v otvíracím zápase porazili finalistu dvou posledních sezon Ostravu Steelers 7:0. Duel plný nepřesností na obou stranách rozhodl touchdown Marka Suchého z poloviny první čtvrtiny.

Utkání Prague Lions - Ostrava Steelers
zdroj: caaf.cz

Steelers vstupovali do zápasu s velkým handicapem. Quarterback Randall Schroeder musel před sezonou na operaci se slepým střevem a do zápasu tak musel nastoupit veterán Alan Kosniovský.

Útok Steelers tím byl značně ovlivněn. "Nebudeme házet vinu na útok, to je fotbal," dodal k situaci Adam Synáček.

Kosniovský bojoval a nutno říct, že jeho spoluhráči mu těžkou situaci neulehčili, když jeho přihrávky pouštěli. "Musíme víc zapracovat na chytání," potvrdil Synáček.

Obrana Lions se tak při absenci amerického quarterbacka mohla více zaměřit na běhovou hru Steelers. To se jim podařilo, a tak Pražané nepovolili soupeři ani bod.

"Celkově byl výkon obrany dobrý, ale měli jsme ještě víc příležitostí sebrat soupeři míč," radoval se po zápase obránce Lions Lukáš Rokošný.

Právě Rokošný si ve čtvrté čtvrtině počíhal na přihrávku Kosniovského a výrazně tak přispěl k čistému kontu domácích.

O jediný touchdown zápasu se postaral v první čtvrtině Marek Suchý, který zachytil dlouhou přihrávku od quarterbacka Michaela Hayese. "Je to první zápas, takže je ještě pořád co zlepšovat. Musíme být více konzistentní," uvedl Suchý.

Velkou úlevu pocítili Lions z prolomení žižkovského prokletí. Na stadionu Viktorie totiž vyhráli až na pátý pokus. „Jsme rádi, že se nám podařilo neslavnou sérii na Žižkově ukončit. Sice to nebyl ideální výkon, jsme ale spokojení," uzavřel Rokošný.

Zdroj
ČT sport, ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články