Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Lions prohráli i druhé derby a o postup do Czech Bowlu budou hrát v Ostravě

Jak základní část Bitters ligy amerického fotbalu začala, tak skončila - pražským derby. Aby si Prague Lions o postup do Czech Bowlu zahráli proti Ostravě doma, potřebovali Black Panthers oplatit v domácím prostředí porážku. Přes vyrovnaný první poločas se ale nakonec radoval znovu lídr soutěže. Lions po porážce 12:42 pocestují k semifinálovému duelu na hřiště Steelers, na suverénní PBP čekají Brno Sígrs. Vítězové se střetnou 14. července od 19:00 v jubilejním 25. Czech Bowlu, přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Prague Lions - Prague Black Panthers
zdroj: caaf.cz autor: Libor Vočadlo

Black Panthers měli první místo v tabulce jisté a ve hře byla kromě prestiže také tzv. perfektní sezona - tedy základní část bez jediné porážky, na kterou obhájci titulu nakonec také dosáhli.

Na vítězství Panterů se nejvíce podepsala silná útočná trojice. Americký running back William Young si zejména ve druhém poločase dělal s obranou Lions, co chtěl, a zaznamenal hned tři touchdowny, po jednom přidali wide receiver Jan Štiegler a quarterback Jan Dundáček.

Lions dokázali držet krok pouze v první půlce. Do poločasové přestávky se ale šlo za stavu 21:12 pro Black Panthers. Rozhodující náskok vybudoval Young, který si připsal dva touchdowny v úvodu druhého poločasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Lions přišli o výhodu domácího prostředí pro semifinále

Lions si tak zopakují scénář z loňského play-off. I v něm museli na semifinálový zápas vyrazit do Ostravy a do Czech Bowlu nakonec nepostoupili. Poslední vzájemný zápas vyhráli Steelers 9:6 a defenzivní bitvu a vyrovnané skóre lze očekávat i nyní.

Black Panthers narazí v semifinále na Brno Sígrs. Nováček měl před posledním zápasem dobrou výchozí pozici – v přímém souboji proti Pardubicím stačilo neprohrát o více než 34 bodů. Stallions sice na půdě konkurenta zvítězili, ale nakonec pouze 34:33 a to na semifinále nestačilo.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články