Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lions potvrdili proti Vysočině roli favorita, o Czech Bowl si zahrají se Steelers

Prague Lions potvrdili v úvodním semifinále Paddock ligy amerického fotbalu roli favorita a po domácím vítězství 42:20 nad Vysočinou Gladiators postoupili po třech letech do Czech Bowlu. V něm se střetnou 20. července ve Vítkovicích s "domácími" Steelers. Ostrava v druhém semifinále porazila Pardubice Stallions 35:15. Přímý přenos finále sledujte v sobotu 20. 7. od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Radující se Archie Stevens z Prague Lions
zdroj: caaf.cz autor: Jakub Pláteník

Prague Lions čekají na titul od roku 2006, kdy vyhráli ligu počtvrté. Druhý titul mohou získat Steelers, kteří jsou ve finále potřetí za sebou. Zatím vyhráli jen v roce 1997.

Gladiators zejména v prvním poločase dokázali držet s favoritem krok, některé nadějně rozehrané drivy ale nedotáhli k bodovému zisku a na druhé straně v důležitých chvílích nezvládli uhlídat domácího Michaela Hayese.

Americký quarterback Lions naházel v utkání přes 400 yardů, přihrál na dva touchdowny, ale hlavně třikrát sám skóroval po zemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Lions porazili v semifinále play-off Gladiators 42:20

Lions ale definitivně odskočili soupeři až na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny. Gladiators přišli o poslední reálnou možnost vrátit se do zápasu, když za stavu 14:28 nešťastná penalta za ilegální formaci vymazala ze statistik 84yardovou spolupráci quarterbacka Reginalda Langforda s Janem Dunovským.

Hosté mohli rychle odpovědět na předchozí touchdown Archieho Stevense, jenže místo toho byli nuceni vzápětí puntovat z vlastního brankového území, Hayes se svým útokem během dvou minut přešel polovinu hřiště a Stevens druhým touchdownem v utkání zvýšil na 35:14.

Gladiators pak ještě zásluhou Landforda, který na dvě rozehrávky dostal hosty na jednoyardovou linii a pak se sám prosmýkl do brankoviště, zvládli naposled snížit, zkušenější Lions už si ale zbývající čas pohlídali.

Semifinále Paddock ligy amerického fotbalu:

Prague Lions - Vysočina Gladiators 42:20 (7:0, 7:7, 14:7, 14:6), Ostrava Steelers - Pardubice Stallions 35:15 (13:8, 3:0, 6:0, 13:7)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články