Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lions i Gladiators převálcovali soupeře. Mammoths jsou stále bez prohry

Prague Lions i Vysočina Gladiators ve 4. kole Snapbacks ligy amerického fotbalu potvrdili roli favoritů ligy a brněnské soupeře převálcovali. Lions na hřišti Sígrs zvítězili 60:13, Gladiators pak doma porazili Alligators 49:10. Po třech zápasech jsou bez prohry Přerov Mammoths, kteří vybojovali vítězství 35:28 na hřišti Nitry.

Je nám líto, video expirovalo.
Dundáček pomohl Gladiátorům z Vysočiny

Quarterback Vysočiny Jan Dundáček v zápase proti Alligators ukázal, že se dokázal rychle sehrát se svými novými spoluhráči.

Dundáček přišel do týmu po druhém kole jako náhrada za zraněného Ryana Pahose. Po přesvědčivé výhře nad Sígrs si Gladiators přesvědčivě poradili také s druhým brněnským týmem.

Dundáček navázal na úspěšnou spolupráci s Vojtěchem Mašitou z prvního společného zápasu. Mašita si proti Alligators připsal čtyři touchdowny a měl hlavní zásluhu na výhře Gladiators 49:10.

Bodová smršť překvapila samotného Mašitu. "Nečekal jsem, že to takhle dopadne, protože jsme měli úplně jiný plán, ale vycházelo nám úplně všechno."

Dundáček si v průběhu zápasu připsal pouze tři nekompletní přihrávky a nasbíral celkem 386 yardů vzduchem.

Výborný výkon podala také obrana Gladiators, která sice dovolila running backovi Davidu Kilianovi 119 yardů a touchdown, ale jinak dokázala prakticky vymazat pasovou hru brněnského týmu. Americký quarterback Noah Suszckiewicz si připsal pouze devět zkompletovaných přihrávek v zápase.

Alligators se v prvním poločase dokázali držet v zápase, ale definitivní zlom přišel ve třetí čtvrtině, kdy Gladiators definitivně odskočili po dvou touchdownech Mašity.

"Měli jsme dobré momenty a první půlka nebyla špatná. Ve druhé půlce jsme odešli asi mentálně a koncentrace spadla. Ten výsledek je pro nás zbytečně tvrdý, ale takový je fotbal," hodnotil prohru hlavní trenér Alligators David Ospalý.

Alligators se za stavu 7:14 rozhodli překvapit soupeře při pokusu o field goal. Místo kopu na branku si Tomáš Fortelný nechal míč a snažil se přihrávkou najít volného spoluhráče.

Jeho přihrávka ale našla pouze ruce obránce Jana Leštiny, který s míčem přesprintoval hřiště a Gladiators se tak rázem dostali do vedení 21:7. "Ten fake field goal asi zlomil celou tu hru," připustil Ospalý po zápase.

Nadšení z výsledku mírnil po zápase hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus. "Výsledek nemluví o tom, jak ten zápas probíhal. Nebylo to tak jasné, jak výsledek napovídá. První polovinu to pro nás bylo trápení, protože jsme udělali hromadu faulů. Během pauzy jsme si dali restart a od druhé poloviny se nám podařilo hrát v klidu."

Zápas mezi Nitrou Knights a Přerovem Mammoths nabídl vyrovnaný duel. Domácí otevřeli skóre zápasu touchdownem Mária Bíry, ale po zbytek zápasu dotahovali ztrátu.

Na třetí bodový běh running backa Michala Bocka necelou minutu před koncem zápasu už ale Knights nedokázali odpovědět a hosté si připsali výhru 35:28.

Ústí nad Labem Blades chtěli před domácím publikem napravit nevydařený start do sezony. Proti Bratislavě Monarchs začali dobře a v první čtvrtině otevřel skóre 4yardovým touchdownem Ondřej Hejna.

Bratislavu dovedl k výhře Marek Pavlovič, který rozhodl o výhře Monarchs necelé dvě minuty před koncem, kdy třetím touchdownem v zápase navýšil vedení na konečných 22:13.

Zápas prvního s posledním překvapení nepřinesl. Prague Lions vlétli do zápasu s Brnem Sígrs a rychle se ujali vedení po dvou touchdownech Adama Žouželky.

Hlavní bodovou porci si pražský tým nechal na druhou čtvrtinu, ve které zaznamenali hned šest touchdownů.

Za rozhodnutého stavu tak mohli Lions pustit na hřiště náhradníky. Lions si z Brna odvezli vysokou výhru 60:13.

Výsledky 5. kola ligy amerického fotbalu:

Brno Sígrs - Prague Lions 13:60, Ústí nad Labem Blades - Bratislava Monarchs 13:22, Vysočina Gladiators - Brno Alligators 49:10, Nitra Knights - Přerov Mammoths 28:35.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články