Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kulhavý se před startem sezony stal na chvíli americkým fotbalistou

Už o tomto víkendu naskočí olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý do kolotoče Světového poháru v německém Albstadtu. Závěrečnou přípravu si nejlepší český biker zpestřil netradičně – s hráči Prague Lions si zkusil, co znamená být americkým fotbalistou. Přímý přenos závodu německého závodu SP vysílá ČT sport v neděli od 14:30.

Jaroslav Kulhavý na tréninku Prague Lions
zdroj: ČAAF

Výbušnost, se kterou zvládá na kole prudké kopce, a cyklistická vytrvalost se Kulhavému hodí. Hráči amerického fotbalu jsou na krátké sprinty, které se opakují po celý zápas, zvyklí.

Největším kořením amerického fotbalu je zachytávání dlouhých přihrávek. A to je doména vysokých sportovců, jako je právě Kulhavý.

Na dvojnásobném olympijském medailistovi ovšem bylo znát, že jeho specializací je jiný sport. "Jakmile člověk něco zkouší poprvé, tak je úplně špatnej a postupem času se zlepšuje," potvrdil. "Byl jsem tu sice chvíli, ale co jsme si ukázali, bylo pěkný," dodal.

Na americký fotbal zanevřít nechce. "Určitě bych rád viděl nějaký zápas," podtrhl Kulhavý.

Tuto sezonu považuje zkušený biker za velmi důležitou, příští rok se totiž koná olympiáda v Tokiu. "Půjde jednak o nominaci a jednak o přípravu, abych se srovnal tak, jak jsem býval zvyklý," řekl. Kulhavý už startoval na čtverých olympijských hrách, v Londýně 2012 vybojoval zlato, v Riu de Janeiro o čtyři roky později stříbro. "Primárním cílem tohoto roku je vrátit se zpět do formy a dostat svoje tělo na vrchol," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články