Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

"Koronavirový" draft NFL nabídl místo show obýváky manažerů. Jedničkou je podle očekávání Burrow

Místo velkolepé show v Las Vegas pohled do obýváků generálních manažerů a volba po internetu. Ani koronavirová pandemie ale letošní draft NFL nezmařila. K tradiční "dražbě" největších univerzitních talentů se upínají oči milionů fanoušků amerického fotbalu po celých Státech. Právě v draftové loterii si může jejich tým vybrat budoucí hvězdu a šampiona, nebo také velký průšvih. Jedničkou se podle očekávání stal nejlepší hráč posledního ročníku univerzitní ligy NCAA Joe Burrow z Louisianské státní.

Joe Burrow
zdroj: USA Today Sports autor: Jason Getz

Současná epidemiologická situace neovlivnila draft jen po technické stránce. Tréninkové areály všech týmů jsou už několik týdnů uzavřené a hráči chystající se na draft nemohli absolvovat ani pohovory naživo se zástupci klubů, ani lékařské prohlídky. Tyto faktory přitom často dokázaly predikovaným pořadím draftu notně zahýbat.

O prvním místě ale pochyb nebylo. Cincinnati Bengals odstavili svou dlouholetou jedničku Andy Daltona a do přestavby týmu potřebovali jít s novým quarterbackem. Burrow v loňském ročníku posbíral řadu cen včetně Heismanovy trofeje pro hráče roku a s LSU Tigers vyhrál bez jediné porážku univerzitní šampionát. Rodák z Iowy navíc chodil na střední školu v Ohiu, kde také strávil první tři roky na univerzitě.

Svých vyhlédnutých hráčů se dočkaly i další týmy, které na draftu bažily po rozehrávačích. Nejtalentovanější quarterback ročníku Tua Tagovailoa putuje do Miami. Rodák z Havaje byl dlouho považován za jasnou jedničku draftu, po podzimním zranění kyčle v zápase Alabamské univerzity ale panovaly nejasnosti okolo jeho zdravotního stavu.

Komisionář NFL Roger Goodell
zdroj: AP

Los Angeles Chargers se po odchodu veterána Philipa Riverse rozhodli spojit budoucnost s Justinem Herbertem z Oregonské univerzity. Trochu vzruchu vyvolala až čtvrtá volba rozehrávače v prvním kole, Green Bay poskočilo po výměně s Miami o čtyři pozice nahoru, jen aby si pojistilo quarterbacka Utažské univerzity Jordana Lovea. Jeden z nejstarších klubů NFL dlouhodobě sází na stabilitu na této pozici a Love dostane možnost nabírat zkušenosti za současnou hlavní hvězdou Packers Aaronem Rodgersem.

Naopak New England Patriots, u kterých se po mediální propíraném odchodu Toma Bradyho do Tampy zájem o quarterbacka rovněž očekával, zvolili opačnou taktiku. Svůj první výběr vyměnili s Chargers a poprvé tak budou volit až na začátku druhého kola. Patriots tak zřejmě půjdou do sezony s Jarrettem Stidhamem, svým výběrem ve čtvrtém kole loňského draftu.

Nejlepšího defenzivního hráče letošního ročníku Chase Younga podle předpokladů draftoval na druhém místě Washington, jeho spoluhráč z Ohijské státní Jeff Okudah jako nejlépe hodnocený hráč secondary posílí Detroit a univerzálního obránce Isaiaha Simmonse z Clemsonu získala na osmém místě Arizona. Souboj na dálku mezi čtveřicí vyrovnaných tacklů vyhrál Andrew Thomas, který jako čtyřka putuje do New York Giants.

Zdroj
nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články