Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Knírač" Minshew opět na scéně, Lions věnovali první výhru obětem z Oxfordu

"Minshew Mania" byla jedním z velkých příběhů sezony 2019. Gardner Minshew, chlapík s nezaměnitelným knírkem a vizáží kluka ze sousedství, využil zranění drahé posily Jacksonville Nicka Folese a jako nováček v dresu podprůměrných Jaguars dlouho okouzloval NFL. Po dvou letech se vrátil na scénu už v barvách Philadelphie a proti Jets předvedl znovu velkou show. Další nezapomenutelnou nedělní story napsali Detroit Lions, když touchdownem s vypršením času porazili Minnesotu 29:27 a vyhráli první zápas v sezoně.

Gardner Minshew
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Penner

Minshewova pohádka v Jacksonville vydržela jedinou sezonu. Loni se potýkal se zraněními a kolísavou formou a Jaguars vyhráli jediný zápas ze šestnácti.

A když týmu ze severní Floridy připadla první volba v draftu, bylo jasné, že budoucnost bude patřit Trevoru Lawrencovi. Minshew se s rolí dvojky smířit nechtěl a za šesté kolo draftu putoval do Philadelphie.

Ani tady to ale nebylo ideální, jedničkou po odchodu Carsona Wentze se stal vlastní prospekt Eagles Jalen Hurts a na Minshewa zbyla po dvě třetiny sezony jen lavička.

Ve zpackaném utkání na hřišti New York Giants si ale Hurts zranil kotník a o týden později na stejném místě, jen proti druhému newyorskému týmu Jets, se Minshew konečně dočkal své šance.

Na Meadowlands se v prvním poločase činili i domácí Jets a zápas nabídl podívanou, kterou by nestranný divák zrovna od těchto dvou týmů nečekal. Poprvé od roku 1978 skončilo úvodních šest držení míče v utkání touchdownem.

A Minshew? Poprvé minul přihrávkou svůj cíl až těsně před poločasem, celkem naházel 242 yardů s úspěšností 80 procent a přidal dvě asistence. Eagles díky tomu vyhráli 33:18 a posunuli se těsně za příčky znamenající postup do play-off.

Po volném týdnu by se měl na důležitý divizní souboj s Washingtonem vrátit Hurts, ale dobře hrající dvojka by ve vyrovnaném boji o divokou kartu do vyřazovací části mohla být důležitým faktorem. Své o tom vědí třeba v New Orleans, Saints od zranění Jameise Winstona prohráli pětkrát za sebou a play-off se jim vzdaluje.

Úplně jiné starosti má Detroit, Lions jsou totiž nadále hlavním adeptem na příští jedničku draftu a nic na tom nezměnil ani duel s Minnesotou.

Vysmívaný celek z města motorů ztratil v sezoně řadu dobře rozehraných zápasů, z toho třikrát field goalem s vypršením času. Když tedy Lions po skvěle odehrané druhé čtvrtině vedli 20:6, neznamenalo to vůbec nic.

Vikingové totiž po přestávce zapnuli a necelé dvě minuty před koncem se dostali po touchdownu Justina Jeffersona do čtyřbodového vedení. Když už se schylovalo k další kruté porážce domácích, potrestal Jared Goff z poslední akce zápasu nedůsledné krytí obrany Minnesoty pasem na skórujícího St. Browna.

Na emotivní pozápasové tiskové konferenci pak trenér Lions Dan Campbell věnoval první vítězství v sezoně obětem a postiženým z Oxford High School, kde minulé úterý patnáctiletý student zastřelil čtyři spolužáky a dalších sedm osob zranil. Místo neštěstí se nachází necelých 50 kilometrů severně od Detroitu.

K málo vídané situaci došlo k tradičně napínavém souboji divizních rivalů mezi Pittsburghem a Baltimorem. Ravens v posledním drivu skórovali touchdown a dvanáct sekund před koncem snížili na rozdíl jediného bodu.

Místo spolehlivého kopáče Justina Tuckera, který by s největší pravděpodobností posunul zápas do prodloužení, ale Ravens poslali na hřiště znovu svou ofenzivu a pokusili se zápas rozhodnout v základní hrací době.

Akci při dvoubodovém pokusu zahráli téměř bezvadně, tight end Mark Andrews ale přihrávku Lamara Jacksona v konečcích prstů neudržel a Pittsburgh vyhrál 20:19.

Trenér Baltimoru John Harbaugh vysvětloval neobvyklý tah množstvím zranění v obraně, kvůli kterému nechtěl s týmem riskovat prodloužení. Ravens přišli v utkání mimo jiné o elitního cornera Marlona Humphreyho, pro kterého pravděpodobně skončila sezona.

Baltimore se nyní dělí o vedení v konferenci s dalšími třemi týmy – New England Patriots, Tennessee a Kansasem, po pondělní noční dohrávce se může dotáhnout i Buffalo.

Další dva týmy jsou ve vyrovnané konferenci jen o jednu výhru zpět, Steelers ztrácejí na Baltimore 1,5 vítězství a reálně ve hře je třeba i dvanácté Las Vegas s bilancí 6-6.

Výsledky 13. hracího týdne NFL:

New Orleans - Dallas 17:27, Atlanta - Tampa Bay 17:30, Cincinnati - LA Chargers 22:41, Detroit - Minnesota 29:27, Houston - Indianapolis 0:31, Chicago - Arizona 22:33, Miami - NY Giants 20:9, NY Jets - Philadephia 18:33, Las Vegas - Washington 15:17, LA Rams - Jacksonville 37:7, Pittsburgh - Baltimore 20:19, Seattle - San Francisco 30:23, Kansas City - Denver 22:9.

Konference AFC: 1. New England, Kansas City, Baltimore a Tennessee (všichni 8-4), 5. Buffalo (7-4), 6. Cincinnati a LA Chargers (oba 7-5).

Konference NFC: 1. Arizona (10-2), Tampa Bay a Green Bay (oba 9-3), 4. Dallas a LA Rams (oba 8-4), 6 San Francisco a Washington (oba 6-6).

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články