Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kdo s koho. Black Panthers se v pondělí střetnou s ostravskými Steelers

Praha – Velká bitva se blíží. Už v pondělí se rozhodne, kdo vybojuje domácí mistrovský titul v americkém fotbale. Zatímco Prague Black Panthers zaútočí na sedmý titul v řadě, pro Ostravské Steelers to bude návrat do finále po dvaceti letech. Po loňských zkušenostech bude sporné momenty posuzovat videorozhodčí. Přímý přenos nabídne ČT sport a web ctsport.cz od 18:45.

Po loňském kontroverzním závěru se budou v Czech Bowlu zkoumat sporné situace na videu. Tato novinka byla letos vyzkoušena v přímém přenosu zápasu ze základní části a hned první přezkum sporné situace vedl ke změně rozhodnutí na hřišti. Oba trenéři budou mít po jedné možnosti. "Stejně to jde použít jen párkrát na určité momenty. Výrazné přešlapy se dají opravit, a to je dobře," uvedl quaterback Prague Black Panthers Jan Dundáček.

"Poučujeme se z vlastních chyb a máme dávku sebereflexe. Rozhodli jsme se zavést možnost přezkoumání videorozhodčím. Věříme, že je to posun. Vše souvisí s technikou České televize. Jen nám vyvedou jeden monitor k lajně, a když tým požádá o přezkoumání, tak se rozhodčí půjde podívat a bude mít možnost komunikace s přenosovým vozem. Kamer tam bývá deset, tak bude mít záběry z různých úhlů," vysvětlil předseda asociace Filip Hobza.

Opakování vyrovnaného duelu?

Na stadionu Viktorie Žižkov to bude souboj protikladů. Prague Black Panthers české scéně dlouhá léta dominují. I letos prošli základní částí nejvyšší soutěže suverénně. V deseti zápasech si nepřipsali prohru. Jediná remíza přišla s finálovým soupeřem. Vzájemný zápas, který skončil 13:13, dává do finále naději, že by stejně jako loni mohlo jít o velmi vyrovnaný duel.

"Tým je sestavený tak, že nemá nikde slabé stránky, i když jsme prošli generační obměnou. Skončili jsme první, takže jsme to zvládali dobře. Teď je tam ta největší výzva. Ostrava hraje celou sezonu dobře, tak snad se bude na co koukat," řekl Dundáček. 

Je nám líto, video expirovalo.
Souboj Black Panthers a Steelers o titul se blíží

Steelers mohli řadu let jen vzpomínat na snovou sezonu 1997, ve které se jim podařilo dostat do Czech Bowlu a urvat titul. Ostravští bojovníci předvedli za rok obdivuhodný pokrok. V loňské sezoně, kdy se vrátili mezi elitu, skončili na posledním místě s bilancí 1:9. Nové zahraniční posily v čele s Američany Lukem Wildungem a Garretem Griffethem nastartovaly cestu ze dna až do finále.

"Budeme mnohem lépe připraveni než v základní části. A klukům mysl navodit na vlnu, že PBP můžeme konkurovat, že nás nepřestřílejí 40:0," podotkl running back Dominik Dvorský, loňský vítěz ankety objev roku.

"Oproti loňsku se zlepšil celý náš tým. Importi nám ukázali, jak hrát. Vše začalo fungovat mnohem lépe. Mají respekt, a co řeknou, to platí. Nyní jsme Black Panthers připraveni konkurovat. Na finále se hrozně těším," dodal klíčový hráč Ostravy Dvorský, který má v sezoně nejvíce naběhaných yardů s míčem z celé ligy. 

Fanoušci si během svátku amerického fotbalu přijdou na své. Už od 15 hodin bude před stadionem připravená fanzóna. Návštěvníci si budou moci změřit rychlost hodu, kopnout si na zmenšenou bránu nebo vyzkoušet výstroj amerického fotbalu. V předzápasovém programu, který začne v 18:30, se mohou diváci těšit mimo jiné na ukázku bezkontaktní verze amerického fotbalu, která je vhodná pro děti.

Zdroj
ČT sport, ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články