Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jak za dvě minuty ztratit zápas? Zeptejte se v Clevelandu

NFL je nejen špičkový sport a výnosný byznys, ale také velká show, ve které o zásadní zvraty není nouze. Druhý hrací týden přinesl hned několik šokujících obratů v posledních minutách. S největší bolestí hlavy se asi v pondělí probouzeli fanoušci Clevelandu. Browns totiž prohráli zápas, ve kterém měli 122 sekund před závěrem čtvrté čtvrtiny náskok 13 bodů. A nikoliv proti favorizovanému soupeři, ale doma s New York Jets.

Hráči New York Jets slaví úspěšný onside kick
zdroj: USA Today Sports autor: Scott Galvin

Browns i Jets patří dlouhodobě ke klubům, kterým se štěstí vyhýbá obloukem a opakovaně dokážou ztratit téměř vyhrané zápasy. Kdyby tak byl průběh a výsledek utkání zrcadlově opačný, nikdo by se příliš nedivil. Když se ale Nick Chubb dvě minuty před koncem probil obranou hostů do endzóny a zvýšil na 30:17, na zmrtvýchvstání Jets by si asi nevsadil nikdo.

Jenže hrdina předchozího duelu Clevelandu v Carolině Cade York svým kopem touchdown nepotvrdil a načal dvouminutový očistec pro celý FirstEnergy Stadium. Jen půl minuty stačilo veteránovi Joe Flaccovi na to, aby přehodil zamrzlou obranu Browns a nabídl snadné skórování Coreymu Davisovi.

Hosté úspěšně zahráli onside kick a zůstali na míči. Flacco našel 25 sekund před koncem na středu hřiště přesně Garretta Wilsona a následně Greg Zuerlein úspěšným kopem otočil výsledek. Zmar Browns dokonal Ashtyn Davis, když přesně vystihl poslední zoufalou rozehrávku quarterbacka Jacobyho Brissetta a ukončil zápas.

Nepovedenou koncovku má za sebou i Baltimore. Marcus Williams jako první hráč v historii Ravens zachytil v úvodních dvou zápasech sezony tři interception. I díky jeho dvěma zákrokům a 103yardovému returnu Devina Duvernaye hned z úvodní rozehrávky vedli domácí v poločase nad Miami o 21 bodů.

A stejný pohodlný náskok drželi Havrani ještě na začátku čtvrté čtvrtiny, pak ale zabrala nejen obrana Dolphins, ale také jejich pasový útok. Tyreek Hill s Jaylenem Waddlem si oba připsali přes 170 yardů a dvakrát skórovali. Hosté z Floridy nasázeli za 12 minut hry čtyři touchdowny a zvítězili 42:38.

Baltimoru tak nebyl nakonec nic platný ani další vynikající výkon Lamara Jacksona. Quarterback Ravens odehrál rekordní jedenáctý zápas s více než 100 naběhanými yardy a blýskl se také unikátní kombinací asistence a běhového touchdownu přes 75 yardů.

Na druhé straně totiž nejlepší zápas kariéry odehrál Tua Tagovailoa. Levoruký rozehrávač Dolphins byl v předchozích sezonách kritizovaný za nestálé výkony, proti Ravens se ale vytáhl. Osobní rekord 469 naházených yardů a šest asistencí rodáka z Havaje patří k nejlepším zápisům quarterbacka v dlouhé historii floridského klubu.

A do třetice domácí selhání. Raiders drželi Arizonu většinu utkání hodně zkrátka a Cardinals povolili první body až v polovině třetí čtvrtiny. Ještě devět minut před koncem základní hrací doby mělo Las Vegas šestnáctibodový náskok, jenže pak začal úřadovat Kyler Murray.

Darrel Williams krátkým během snížil a Murray po spektakulárním dvacetisekundovém úniku obraně domácích proměnil dvoubodovou konverzi. Pět sekund před koncem 4. čtvrtiny Murray skóroval po zemi sám a následně našel v milimetrovém okénku ruce A. J. Greena. V prodloužení dokonal dílo zkázy Raiders Isaiah Simmons, když připravil o míč Huntera Renfrowa a Byron Murphy donesl míč do domácí endzóny.

Amon-Ra St. Brown odehrál šestý zápas v řadě s alespoň osmi zachycenými přihrávkami a skórovaným touchdownem, což je nový rekord NFL. Detroit i díky jeho příspěvku porazil Washington 36:27. Lions skórovali potřetí za sebou minimálně 35 bodů, což se jim podařilo naposledy v roce 1953.

Tampa ve třetí sezoně s Tomem Bradym neskórovala v prvním poločase ani bod ve čtyřech zápasech. Už potřetí to ale bylo proti Saints, kterým se proti hrající legendě ligy nebývale daří. Šanci na další vítězství ale New Orleans sebral bývalý hráč Bucs Jameis Winston. Ve čtvrté čtvrtině ve třech drivech za sebou ztratil míč, hosté z toho obratem vytěžili 17 bodů a bylo po zápase.

Colts výlety do Jacksonville prostě nevoní. V lednu ztratila Hříbata na severu Floridy v posledním kole šanci na postup do play-off a pro další facku si přijela o devět měsíců později. Vyjma úvodního drivu, který skončil ztrátou míče, se Indianapolis dostalo na polovinu domácích až ve 4. čtvrtině, v obou případech ale ztroskotalo na čtvrtém downu. Jaguars zvítězili 24:0 a favorita své divize porazili doma poosmé v řadě.

San Francisco před sezonou vsadilo na loňského nováčka Treye Lance a z Jimmyho Garoppola, kterého nedokázalo vyměnit do jiného týmu, udělalo nejdražšího náhradníka ligy. A teď si mohou Niners blahořečit, že se jim trejd nevydařil. Lance si totiž hned v druhém utkání těžce poranil kotník a přijde nejspíš o zbytek ročníku. Do hry se vrátil odstavený "Jimmy G" a dotáhl tým k vítězství 27:7 v divizním souboji se Seattlem.

Výsledky 2. hracího týdne NFL:

Kansas City - LA Chargers 27:24, Baltimore - Miami 38:42, Cleveland - NY Jets 30:31, Detroit - Washington 36:27, Jacksonville - Indianapolis 24:0, New Orleans - Tampa Bay 10:20, NY Giants - Carolina 19:16, Pittsburgh - New England 17:14, LA Rams - Atlanta 31:27, San Francisco - Seattle 27:7, Dallas - Cincinnati 20:17, Denver - Houston 16:9, Las Vegas - Arizona 23:29 v prodloužení, Green Bay - Chicago 27:10.

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články