Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Jak je důležité míti Hilla. Saints vrátil na vítěznou vlnu opomíjený univerzál

Pro některé nedocenitelný univerzál, pro druhé průměrný hráč, jehož všestrannost je daná hlavně tím, že na žádné pozici není nijak zvlášť skvělý. Taysom Hill je ale svým způsobem jedinečný. Někdejší quarterbarck sice na soupisce New Orleans pod novým trenérem už figuruje "jen" jako tight end, v utkání se Seattlem ale znovu ukázal, že se na jeho schopnosti mohou Saints v důležitých chvílích spolehnout.

Taysom Hill
zdroj: USA Today Sports autor: Stephen Lew

Svatí potřebovali po třech porážkách za sebou něco změnit. A volba padla právě na Hilla, který pod bývalým dlouholetým koučem Seanem Paytonem nastupoval v různých speciálních formacích, často i jako quarterback.

A tak, zatímco většinu práce hlavně v pasových hrách zastal rozehrávač Andy Dalton, při krátkých třetích downech se pod centra stavěl přece jen pohyblivější Hill. A už v prvním poločase z toho dvakrát vytěžil touchdown.

Domácí ale celý první poločas jen dotahovali náskok Seahawks. Obrat přišel až ve třetí čtvrtině, kdy nejdřív Dalton vyzval ke skórování nováčka Chrise Olaveho a poté Hill nečekaně svou jedinou přihrávkou v zápase oslovil na středu hřiště úplně volného Adama Trautmanna.

Seattle ale odpověděl druhým touchdownem večera zkušeného Tylera Locketta a sedm minut před koncem šel znovu o bod do vedení. Poslední slovo měl ovšem hrdina večera, Hill se prosmýkl obranou a šedesátiyardovým během zajistil Saints výhru 39:32.

Hill teprve jako třetí hráč v historii dokázal v jednom utkání získat po zemi alespoň sto yardů, třikrát skórovat, a navíc si připsat asistenci. Oba jeho předchůdci ovšem nastupovali jako running backové a na hřišti strávili v zápase mnohem víc času.

Buffalo Bills se proti Pittsburghu dostali do jediné krizové situace hned na začátku, když po chybě na příjmu museli začínat na vlastních dvou yardech. Při třetím downu ale pláchnul obraně Gabe Davis a 98yardovým touchdownem vyrovnal klubový rekord.

Davis skóroval v zápase ještě jednou a na 171 yardů mu stačily jen tři zachycené přihrávky. I díky němu Josh Allen překonal v teprve 66. zápase kariéry metu 150 asistencí. Jen Patrick Mahomes a legendární Dan Marino to stihli rychleji.

Porážka Steelers 3:38 je nejhorší v éře trenéra Mikea Tomlina a nejvyšší od roku 1989, kdy Pittsburgh prohrál s Clevelandem 0:51.

Breece Halla si Jets vybrali ve druhém kole jarního draftu a zatím se tento tah nemohou vynachválit. Nejenže je rodák z Omahy jasnou jedničkou mezi running backy newyorského týmu, v utkání v Miami (40:17) ale zastínil i všechny své spoluhráče na pozicích receiverů. Na sto pasových yardů mu přitom stačily pouhé dva pokusy.

Justin Jefferson dál kráčí ve stopách legendárního předchůdce Randyho Mosse a bourá nejen týmová maxima Minnesoty, ale i ta ligová. Už v šestém zápase v kariéře nachytal přes 150 yardů a na překonání rekordu Mosse a Lance Alwortha má ještě dalších dvanáct utkání. Vikings porazili v divizním duelu Chicago 29:22 a překvapivě vedou NFC North.

Bailey Zappe po solidním představení na Lambeau Field dostal proti Detroitu šanci jako jednička a dovedl Patriots k vítězství 29:0. Lions v roli nejproduktivnějšího týmu ligy tak neskórovali na Foxborough jediný bod.

Výsledky 5. hracího týdne NFL:

Denver - Indianapolis 9:12 v prodloužení, Green Bay - NY Giants 22:27, Buffalo - Pittsburgh 38:3, Cleveland - LA Chargers 28:30, Jacksonville - Houston 6:13, Minnesota - Chicago 29:22, New England - Detroit 29:0, New Orleans - Seattle 39:32, NY Jets - Miami 40:17, Tampa Bay - Atlanta 21:15, Washington - Tennessee 17:21, Carolina - San Francisco 15:37, Arizona - Philadelphia 17:20, LA Rams - Dallas 10:22, Baltimore - Cincinnati 19:17.

Zdroj
Bleacher Report, ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články