Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hráčem roku amerického fotbalu se stal posedmé Jan Dundáček

Jan Dundáček je Karel Gott mezi hráči amerického fotbalu u nás. Česká asociace amerického fotbalu vyhlásila na galavečeru výsledky devátého ročníku ankety Hráč roku. Již posedmé se radoval quarterback Prague Black Panthers.

Jan Dundáček (uprostřed) s dalšími oceněnými na galavečeru ČAAF
zdroj: Libor Vočadlo

"Celému týmu patří ohromný dík. Bez něj se tyto ceny vyhrávat nedají. Kdybych neměl ofenzivní lajnu, receivery, obranu a trenéry, tak nemám nic a mohu si házet do sítě," vysekl Dundáček poklonu celému týmu.

Přestože americký fotbal patří mezi nejtýmovější sporty, tak i Dundáček ví, že na mozek útoku je pozornost vyšší. Proto je šance na individuální ocenění vyšší. "Nejsem moc zastáncem individuálních ocenění v kolektivních sportech a v americkém fotbale to platí dvojnásob. Quarterback je vidět víc, je to vidět i v NFL," uvedl.

Pro Dundáčka to bylo rozloučení s českou ligou. Quarterback po vítězství v Czech Bowlu oznámil konec kariéry. Nakonec se ještě představí ve Znojmu, kde bude hrát třetí rakouskou ligu. "To rozhodnutí nebylo jednoduché. Já jsem opravdu chtěl skončit s fotbalem, protože časové vytížení je obrovské," řekl Dundáček.

Jsou New England Patriots nejúspěšnější organizací amerického sportu? Poslechněte si NFL fokus podcast, který se věnoval nedávnému Super Bowlu:

Prague Black Panthers proměnili ještě dvě nominace. Juniorem roku se stal Ondřej Mička, který se svými výkony dostal i do seniorské reprezentace. Hráčkou roku pak byla vyhlášená Radka Dlabolová.

Nejužitečnějšími hráči Bitters ligy byli vyhlášeni Američané. V útoku to byl Michael Lindsey z Brna Sígrs, který pomohl dotáhnout nováčka ligy až do semifinále. Za obranu zase Erik Hulman z Pardubic, který si v základní části připsal nejvíce skládek soupeře.

Síň slávy České asociace amerického fotbalu se rozrostla o dva nové členy. Jan Vrba si místo mezi elitou amerického fotbalu u nás vysloužil dlouhou kariérou za Prague Panthers, se kterými získal dvanáct mistrovských titulů. Filip Hobza je dlouholetým předsedou asociace, který stál i u zrodu amerického fotbalu v Česku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články