Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Gladiators zůstávají neporaženi i po bitvě se Sígrs. Blades zválcovali nováčka a nakročili do play-off

Paddock liga amerického fotbalu se přehoupla do poloviny základní části. Po čtyřech odehraných kolech zůstává jediným neporaženým týmem Vysočina Gladiators. Favorit ligy si ve šlágru kola poradil s Brnem Sígrs 42:20 a upevnil si první místo v Západní skupině. Ústí nad Labem po obratu v druhém poločase přehrálo Přerov 35:14 a nakročilo do play-off. První výhru od června 2018 oslavili Alligators, brněnský klub zvítězil na hřišti nováčka Prague Mustangs 41:15.

Utkání Vysočina Gladiators - Brno Sígrs
zdroj: caaf.cz autor: Petr Milfait

Ve skvělé formě hraje running back v barvách Vysočiny Gladiators Jan Dunovský, který v úvodních třech zápasech skóroval hned devětkrát.

A ani obrana Sígrs nenašla na oporu české reprezentace recept. Dunovský si v první čtvrtině připsal tři touchdowny a Gladiators si tak vybudovali rychlý náskok 21:0.

"Celý zápas jsme tahali za kratší konec. Vůbec se nám nepodařil vstup do zápasu," přiznal hlavní trenér Sígrs Petr Švanda.

Sígrs se ve zbytku zápasu snažili s výsledkem něco udělat a výrazně se o snížení skóre zasloužily zahraniční posily Doug Webster a Kris Wedderburn.

Webster našel vzduchem novou posilu Sígrs hned třikrát pro touchdown, ale díky dalším touchdownům Dunovského a Berana si Gladiators pohlídali vítězství 42:20.

"Hráli jsme přesně tak, jak jsme si to připravili. Je skvělé vidět, jak se tým připravuje několik týdnů a pak se to promítne na hřišti," měl radost hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ústí nad Labem Blades - Přerov Mammoths

Ústí - Přerov

Ústí nad Labem Blades potvrdili proti Přerovu Mammoths dominanci běhového útoku. Jenšík s Imrem a Bláhou převálcovali nováčka 35:14, ačkoliv po poločase o bod prohrávali.

Po pomalém začátku obou útoků zaznamenali první body hosté. Quarterback Mammoths Michal Stoklásek našel Zdeňka Šuláka, který se prosmýkl obranou Blades pro první touchdown zápasu. To bylo ale od útoku Mammoths v celém zápase téměř vše.

"První poločas byl dobrý. Potřebujeme jako mladý tým lépe pracovat pod tlakem," hodnotil výkon svého týmu hlavní trenér Mammoths Jiří Láznička.

Po zbytek zápasu na hřišti dominovala obrana Ústí a především běhový útok. Blades tak nemuselo mrzet, že quarterback Jan Bláha zkompletoval první pass zápasu až v poslední čtvrtině.

Bláha s Jenšíkem a Imrem si po zemi připsali téměř 300 yardů a k passovému útoku tak vůbec nemuseli přistoupit.

"Měli jsme vybrané passové akce a za nerozhodného stavu bychom je použili. Zůstali jsme ale u běhů, které fungovaly," dodal ofenzivní koordinátor Blades Jan Rosenbaum.

Odpor hostů definitivně zlomila až zahraniční opora Blades Nolan Corpening. Po odkopu Mammoths se Corpening zmocnil míče a slalomem mezi prakticky všemi soupeři si doběhl až pro touchdown.

Blades si komfortní náskok pohlídali dalšími běhovými akcemi, na které Mammoths nenašli recept.

Plzeň - Ostrava

Pilsen Patriots dokázali držet krok s Ostravou pouze první poločas. Útok Steelers navázal na dobré výkony z minulých zápasů a quarterback Fadini společně s Dominikem Dvorským dovedli Ostravu k pohodlné výhře.

Pro Steelers má vítězství 40:20 hořkou příchuť, protože se ve druhém poločase zranil Fadini a do zápasu již nezasáhl.

"Jsem rád, že další víkend máme volno, protože máme hodně hráčů s různými zraněními. Také doufám, že náš quarterback bude v pořádku pro další zápas," přiznal hlavní trenér Steelers Lonnie Hursey.

Ten ví, že jeho tým nečeká proti Patriots jednoduchý zápas. "Je strašně těžké hrát proti rychlému útoku. Jejich dva hráči jsou hodně rychlí a mohou skórovat z každé pozice," dodal Hursey na adresu Quevina Reddinga a Williama Younga.

Alligators ukončili dlouhé čekání na výhru až na hřišti Mustangs. Brňané se proti nováčkovi prosadili především po zemi, když si tři touchdowny připsal running back David Kilian.

Výsledky 4. kola Paddock ligy:

Vysočina Gladiators - Brno Sígrs 42:20, Ústí nad Labem Blades - Přerov Mammoths 35:14, Pilsen Patriots - Ostrava Steelers 20:40, Prague Mustangs - Brno Alligators 15:41

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články