Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Gladiators ovládli šlágr s Nitrou, Ostrava přestřílela Bratislavu

Obhájce titulu z Vysočiny se dostává v posledních týdnech do výborné formy. Po drtivé výhře 55:16 nad Znojmem si Gladiators v šestém kole Snapbacks ligy vyšlápli také na Nitru. V duelu dvou předsezonních favoritů na postup do Tipsport Czech Bowlu zvítězil jihlavský celek před tisícovkou diváků na hřišti soupeře 35:6.

Utkání Nitra Knights – Vysočina Gladiators
zdroj: caaf.cz autor: Martin Detvan

Obrana Knights nedokázala najít recept na zastavení Jana Dundáčka, který úřadoval především vzduchem. Gladiators se mohou opřít o jeho spolupráci s americkým running backem Ashtonem Heardem. A tato dvojice byla také u většiny bodových akcí hostů.

Hned z úvodního útoku Gladiators si Heard prokličkoval cestu pro šest bodů. Na to ještě dokázali Knights odpovědět. Na konci první čtvrtiny Mário Bíro zabojoval o vysoký pas Borise Bútory do endzóny, který se mu nakonec podařilo získat. To ale bylo od domácího útoku vše.

David Calta napodobil slalom Hearda a ze stejné vzdálenosti se dostal až do endzóny. Gladiators se podařilo odskočit na konci prvního poločasu. Poté, co byl vyloučen obránce Knights Pavol Horník za tvrdý úder do hlavy Matěje Majerčáka, se Gladiators penalizací přiblížili k endzóně a dobrou pozici dokázal využít Heard.

Knights se v útoku nedokázali prosadit, a tak ve třetí čtvrtině znovu udeřili hosté. Asthon Heard si tentokrát našel cestu do endzóny přes polovinu hřiště. K tomu další touchdown na začátku závěrečné čtvrtiny přidal David Calta, který posunul skóre na 35:6.

Za rozhodnutého stavu se Knights rozhodli stáhnout ze hřiště quarterbacka Bútoru a zbývající část zápasu na tomto postu dohrával receiver Ľuboš Paprčka.

Steelers přestříleli Monarchs

Ostrava se oklepala z vysoké porážky 3:35 proti Nitře a v zápase s druhým slovenským týmem Bratislavou naopak předvedla ofenzivní smršť.

Na postu quarterbacka Steelers od začátku zápasu nastoupil Amos Feranec, který se předvedl ve skvělé formě. Na úvodní touchdown Monarchs dokázal Feranec odpovědět běhovým touchdownem a následně na přelomu první a druhé čtvrtiny hodil tři touchdowny. Steelers se tak dostali do vedení 28:7. Feranec ještě do konce poločasu navyšoval druhým touchdownem po zemi na 35:14.

Pasový útok Monarchs nenavázal na výkony z předchozích zápasů, ve kterých dominoval. Quarterback Monarchs sice skóroval tři pasové touchdowny a jeden běhový, ale na ofenzivní smršť Steelers nenašel útok Monarchs odpověď. Na konečných 45:28 pečetil výhru domácích Steelers field goalem Dominik Římánek.

Jasná dominance Znojma

Také hráči Znojma Knights se dokázali oklepat z drtivé porážky z předchozího kola. Na domácím hřišti přivítali Pardubice Stallions a o výhře rozhodli drtivým výkonem ve druhé čtvrtině.

Do ní nastupovaly týmy za stavu 6:0 pro domácí. Čtyři touchdowny a safety ale posunulo poločasové skóre na 36:0. Running back Knights Stanislav Benc se v zápase dokázal prosadit hned čtyřikrát.

Stallions si připsali bodový úspěch až za stavu 0:36, když jediný touchdown týmu skóroval Dan Doucek po přihrávce Petra Plačka. Knights udrželi zápas pod kontrolou a radují se z výhry 50:8.

Mammoths si připsali druhou výhru

Ústí nad Labem stále čeká na první výhru v letošním ročníku. V týmu podává pravidelně dobré výkony pouze kanadský running back Vincent Breton-Robert, který i proti Přerovu zaznamenal dva touchdowny.

Obrana Blades ale nedokázala zastavit útok mamutů. Quarterback Michal Stoklásek ve druhé čtvrtině dvakrát našel Filipa Novotného, který si nejprve připsal 30yardový a následně také 90yardový touchdown.

Blades sice dokázali snížit na začátku třetí čtvrtiny na 14:20, ale dva touchdowny Petra Tomaníka rozhodly o výhře Mammoths 32:14.

Výsledky 6. kola Snapbacks ligy:

Nitra Knights – Vysočina Gladiators 6:35, Ústí nad Labem Blades – Přerov Mammoths 14:32, Ostrava Steelers – Bratislava Monarchs 45:28, Znojmo Knights – Pardubice Stallions 50:8.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články