Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Gladiators nepovolili Ústí znovu ani bod, Paddock liga má první případ koronaviru

Šesté kolo Paddock ligy postavilo proti sobě první dva týmy obou skupin. Vysočina Gladiators výhrou v Ústí nad Labem udrželi neporazitelnost, o úspěchu Brna Sígrs v Ostravě rozhodl jediný touchdown. Postup do semifinále si kompletní čtveřice zajistila již minulé kolo, ve hře tak bylo primárně první místo ve skupině a výhoda domácího prostředí pro semifinálový zápas. Utkání Prague Mustangs s Plzní bylo kvůli výskytu koronaviru v týmu Patriots odloženo.

Je nám líto, video expirovalo.
Vysočina si výhrou v Ústí zajistila domácí výhodu pro semifinále

Gladiators potvrdili roli favoritů a také v šestém kole nenašli přemožitele. Proti Blades se v dresu hostů nepředstavil kvůli zranění Jan Dunovský. Zodpovědnost za něj vzal na sebe quarterback Joseph Bradley, který si připsal čtyři asistence a Gladiators zvítězili 27:0.

"Útok i bez Honzy Dunovského a Vojty Mašity dokázal skórovat, což mluví o tom, že náš tým je komplexní a nestojí to jen na pár hráčích," radoval se hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Vysočině se podařilo i ve druhém zápase proti Blades udržet útok soupeře na nule. Blades v čele s reprezentačním quarterbackem Janem Bláhou nedokázali ani tentokrát najít recept na obranu vyztuženou o hráče Prague Black Panthers.

"Jsme strašně ovlivnění šíří soupisky. Máme několik hráčů dlouhodobě zraněných a nemocných. Teď jsme přišli o další čtyři klíčové hráče. V první půli jsme se snažili zápas zdramatizovat, ale ve druhé už jsme to chtěli hlavně dohrát, protože jsme museli točit hráče z obrany v útoku a obráceně," hodnotil zápas hlavní trenér Blades Daniel Leško.

Útok Gladiators si své touchdownové příspěvky rozdělil rovnoměrně do všech čtyř čtvrtin. Bradley třikrát přesně našel Petra Čermáka, jednou se z touchdownu radoval David Calta. Vysočina si vítězstvím zajistila první místo ve skupině Západ právě před Blades a budou tak mít výhodu domácího prostředí pro semifinále, které odehrají proti druhému týmu skupiny Východ.

Quarterback Sígrs Douglas Webster
zdroj: caaf.cz autor: Karin Tylová

Sígrs stačilo k vítězství 7 bodů, Alligators si připsali druhou výhru

Steelers se i proti Sígrs museli obejít bez quarterbacka Alvara Fadiniho, který se zranil v zápase proti Patriots. Ostravě tentokrát běhová hra nestačila. Obrana Sígrs domácím nepovolila jediný bod a Brňané se osamostatnili na prvním místě skupiny Východ.

Zápasu dominovaly především obrany, a tak rozhodl jediný touchdown. Quarterback Sígrs Douglas Webster, který v loňské sezoně dotáhl Steelers do Czech Bowlu, v první čtvrtině našel přesnou přihrávkou skórujícího Igora Mašlanku.

Alligators se doma představili proti Přerovu. Oba týmy již vypadly z boje o play-off, ve hře tak bylo třetí místo ve skupině Východ. Do zápasu lépe vstoupili Mammoths, když skóre zápasu otevřel Michal Bock. Po zbytek zápasu ale měli Alligators více ze hry a nakonec slavili vítězství 20:7.

V zápase se oba týmy spoléhaly na běhovou hru. Alligators se opírali o běhy Davida Kiliana a Marcuse Francise. Kilian si v zápase připsal dva touchdowny, obrovitý Francis především pomáhal posouvat útok Alligators blíže k endzóně soupeře.

Alligators si připsali druhé vítězství v sezoně. Mammoths po úvodní senzační výhře nad Ostravou Steelers prohráli pět zápasů v řadě.

Výsledky 6. kola Paddock ligy:

Ústí nad Labem Blades - Vysočina Gladiators 0:27, Ostrava Steelers - Brno Sígrs 0:7, Brno Alligators - Přerov Mammoths 20:7.

Zdroj
caff.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články