Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Gladiators i Steelers zvítězili na úvod sezony s nulou, Monarchs vezou výhru z Přerova

V úvodním kole 30. ročníku Snapbacks ligy amerického fotbalu potvrdili hráči Vysočiny Gladiators i Ostravy Steelers předsezonní ambice a do soutěže vstoupili vítězně a bez inkasovaného bodu. Z úspěšné premiéřy v nejvyšší lize se radovali také znojemští Knights. Bratislava Monarchs zvítězili na hřišti Přerova Mammoths 16:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Bratislava na úvod Snapbacks ligy uspěla v Přerově

Ostrava i Nitra se v loňské sezoně prezentovaly produktivním útokem. To se ale v úvodním kole letošní sezony nepotvrdilo a Steelers vydřeli na domácím hřišti výhru 14:0.

Oba útoky přitom byly schopné se posouvat s míčem, ale v klíčových momentech u endzón vládly obrany.

Nulové skóre dokázali prolomit domácí ve druhé čtvrtině. Útoku Steelers se dařilo prosazovat především běhy do stran a tímto způsobem také otevřel skóre Jakub Březina.

Knights se spoléhali v útoku především na přihrávky quarterbacka Borise Bútory, ale obrana Steelers dokázala držet soupeře daleko od své endzóny.

Naopak Steelers se začali prosazovat po zemi i vzduchem a první pasový touchdown v sezoně si připsal quarterback Bradley Jones, který v endzóně našel přesně Jana Vysloužila.

Druhý poločas pokračoval v podobném scénáři. Útok Knights se sice hrou vzduchem dokázal posouvat vpřed, ale obrana Steelers vždy dokázala vystavit stopku a soupeře k bodům nepustila. Lépe si ale nevedl ani útok domácích, a tak zápas skončil výhrou Steelers 14:0.

"Naše obrana hrála neuvěřitelně. Několikrát nás jejich útok zatlačil, ale dokázali jsme je pokaždé zastavit. Máme nový systém v obraně, na kterém jsme tvrdě pracovali. Hodně jsme to v průběhu zápasu měnili a řekl bych, že jsme soupeře trochu zmátli," vysvětlil po zápase hlavní trenér Steelers Mark Priegnitz.

Znojmo ve své ligové premiéře přivítalo na domácím hřišti hráče z Ústí nad Labem. Oba útoky měly problém se proti soupeři prosadit, a tak k vidění byly především punty.

Ve třetí čtvrtině dokázal po jednom z odkopů využít chyby domácích Martin Antoš, který si všiml, že nikdo se soupeřů není v blízkosti míče. Volný míč na zemi sebral a než stihli znojemští zareagovat, tak už měl volnou cestu do endzóny.

To byl ze strany Blades ale jediný bodový příspěvek v zápase. Knights se dokázali v závěrečné čtvrtině prosadit v útoku hned dvakrát a otočit skóre.

V obou případech se o touchdowny domácích postaral Jakub Sysel. Quarterback Ashley Bailey jeden touchdown dokázal potvrdit za dva body, když se vymanil z velkého tlaku a přesně našel v endzóně Vojtěcha.

Bratislava se na hřišti Přerova dokázala rychle bodově prosadit, když využila ztráty míče Mammoths a po necelých třech minutách hry se kopem přesně trefil Peter Brauner.

Domácí se v útoku trápili a jediný touchdown zaznamenali po chybě Monarchs. Miroslav Večerka odkopl míč k blízkosti endzóny, kde se míče omylem dotkl hráč Monarchs, a volný míč se dostal do endzóny. Tam jej zalehl Petr Tomaník a Mammoths si tak připsali touchdown.

Vedení 7:3 Mammoths udrželi až do třetí čtvrtiny, kdy se útok Monarchs poprvé dostal do endzóny díky běhu quarterbacka Marka Pavloviče.

Hosté dokázali zastavit Mamuty po zemi i vzduchem a domácí se k soupeřově endzóně po většinu zápasu ani nepřiblížili. Pojistku za vítězstvím udělal pět minut před koncem zápasu Branislav Balaďa, který si prorval cestu do endzóny ze vzdálenosti jednoho yardu.

"Věděli jsme, že pokud chceme vyhrát, tak musíme zastavit jejich běhovou hru, což se nám nakonec podařilo. Myslím, že nás to nakopne do dalšího zápasu, ale musíme se poučit z našich chyb a zlepšit naši disciplinovanost. Měli jsme příliš velký počet faulů," hodnotil po zápase hlavní trenér Monarchs Marián Husár.

Vysočina potvrdila v Brně roli favoritů a domácím Alligators nedala šanci. Quarterback Jan Dundáček dovedl svůj útok v úvodní čtvrtině ke dvěma touchdownům. Další ranou pro Alligators pak bylo zranění rozehrávače Tomáše Fortelného v úvodní čtvrtině.

Zbytek zápasu tak měli Gladiators pevně ve své režii. Útok zaznamenal hned sedm touchdownů a loňský finalista si došel k pohodlné výhře 49:0.

Výsledky 1. kola ligy amerického fotbalu:

Ostrava Steelers – Nitra Knights 14:0, Znojmo Knights – Ústí nad Labem Blades 14:8, Přerov Mammoths – Bratislava Monarchs 7:16, Brno Alligators – Vysočina Gladiators 0:49.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články