Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Gladiátoři nedali obhájcům šanci a ovládli Czech Bowl. Dvěma touchdowny pohádku podepsal Hazlett

V sezoně se utkali dvakrát a vždy se radoval jiný vítěz. Vyvrcholení české Kittfort ligy v americkém fotbalu ale patřilo jen hráčům Vysočiny. Gladiátoři, kteří ještě před pěti lety hráli čtvrtou ligu, na domácím stadionu v Jihlavě porazili v Czech Bowlu obhájce titulu Prague Lions jednoznačně 23:0 a slaví první titul v lize. Sebejistý výkon domácích řídil quarterback Clark Hazlett, Američan zapsal dvanáct bodů za dva touchdowny.

Slavící hráči Gladiators Vysočina
zdroj: ČAAF autor: Petr Milfait

Finále to mělo být vyrovnané, ale brzy se proměnilo v krasojízdu Jihlavanů. V jedenácté minutě otevíral touchdownem skóre zápasu David Calta. Gladiátoři v tlaku pokračovali i ve druhém dějství a prosadil se quarterback Clark Hazlett.

Americká posila, která tým z Vysočiny doplnila na začátku léta, se krásným touchdownem po zemi zapsala do statistik ještě ve čtvrté čtvrtině. Všechny doběhy do endzone stvrdil extra pointem Jan Bavlovič. 

Nejužitečnějším hráčem 28. ročníku Czech Bowlu se stal Jan Kabát, který v utkání předvedl trojitou interception, tedy třikrát zachytil pas soupeře.

V základní části byly pražský a jihlavský tým suverénní, oba si v ní připsaly pět vítězství a jednu prohru, přičemž se porazily vzájemně. V obou zápasech favoritů byl úspěšnější domácí celek a Vysočina využila tuto výhodu i ve finále.

Šampion byl korunován znovu po roční pauze, protože loni se soutěž poprvé od roku 1994 nedohrála kvůli opatřením proti koronaviru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články