Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Fauci: Návrat profesionálních soutěží v Americe je v nedohlednu. Není možné zajistit bezpečí hráčů

Epidemiolog z krizového štábu Bílého domu Anthony Fauci předpokládá, že USA nebudou kvůli koronavirové krizi v brzké době připraveny na návrat profesionálních soutěží. V současné situaci je podle poradce prezidenta Donalda Trumpa obtížné zajistit bezpečí hráčů, přítomnost diváků na stadionech si bez vakcíny dokáže jen stěží představit.

zdroj: ČTK/AP

"Rád bych viděl všechny sporty zase zpátky. Jako lékař a vědecký pracovník ale musím říct, když se podívám na naši zemi, že k tomu máme ještě hodně daleko," řekl Fauci v rozhovoru pro New York Times.

"Když nemůžete garantovat bezpečnost, musíte bohužel do toho kyselého jablka kousnout a říct: Možná se budeme muset v této sezoně těchto sportů vzdát," uvedl šéf národního institutu infekčních nemocí.

USA jsou nejhůře zasaženou zemí, testy potvrdily nákazu koronavirem již u více než milionu lidí. Počet obětí překročil 59 tisíc. Prezident Trump se ale nedávno nechal slyšet, že by soutěže mohly brzy znovu začít.

Všechny profesionální soutěže v USA včetně hokejové NHL a basketbalové NBA se v polovině března zastavily. Liga amerického fotbalu NFL má začít v září. I v ní ale klubům komplikují přípravu opatření proti šíření koronaviru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články