Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Dva touchdowny Woleského nestačily. Black Panthers v premiéře rakouské ligy prohráli o sedm bodů

Po dvou odložených zápasech se Prague Black Panthers dočkali letošní premiéry rakouské ligy amerického fotbalu. Novou sezonu v prestižní AFL zahájil pražský tým ve Vídni proti místním Danube Dragons. Po velkém boji Black Panthers podlehli svému soupeři 14:21.

Utkání Danube Dragons - Prague Black Panthers
zdroj: caaf.cz autor: Stefan Wilfinger

AFL má v Rakousku statut nejvyšší výkonnostní soutěže, a proto mohla odstartovat i v době stále trvající pandemie. Pražský tým ale musel kvůli situaci v Česku první dva zápasy odložit.

Black Panthers se v sezoně 2019 mohli pyšnit jednou z nejlepších obran rakouské ligy. Obrana kolem defenzivního koordinátora Jamese Brookse se ukázala v dobrém světle i proti Dragons. Hned při první akci na hřišti dokázal odražený pass lapit Leoš Mikulka.

První touchdown inkasoval pražský tým se svým útokem na hřišti. Přihrávku amerického quarterbacka Zacka Greenleeho chytil Martin Mandík, kterému ale obránce Dragons dokázal míč vytrhnout z držení a následně přesprintovat hřiště až pro touchdown.

"Ochrana míče je něco, co zdůrazňujeme každý den. Nemůžeme v této lize vyhrávat, pokud budeme tak často ztrácet míč jako proti Dragons," okomentoval klíčovou situaci hlavní trenér Pražanů Taylor Breitzman.

Greenlee, který se v dresu Black Panthers představil poprvé, si v zápase nejvíce rozuměl se zkušeným Jakubem Woleským. Právě jemu adresoval Greenlee nejvíce přihrávek a také oba touchdownové pasy.

Woleský si na svůj první zápis musel chvíli počkat. Jeho první touchdown rozhodčí neuznali z důvodu nedovoleného kontaktu se soupeřem. O chvíli později ale Woleský vyrovnal na konci první čtvrtiny na 7:7.

Obrana Black Panthers vytvářela na soupeře velký tlak a většinu zápasu ho nepouštěla k blízkosti vlastní endzóny.

Slabší chvilku si vybrala ve druhé čtvrtině, kdy neubránila dlouhou přihrávku soupeřova quarterbacka přes polovinu hřiště a Dragons se tak dostali zpět do vedení.

Útok pražského týmu se nedokázal dostat do tempa a nenašel recept na překonání obrany soupeře. Ve druhém poločase naopak Dragons navýšili na 21:7.

Na rozdíl jednoho skórování snížili Black Panthers v závěrečné čtvrtině po další spolupráci Greenleeho s Woleským.

Obrana dala svému týmu další šanci na vyrovnání, ale útok se už do konce zápasu nedokázal prosadit, a tak Black Panthers prohráli v prvním zápase sezony 14:21.

"Udělali jsme pár chyb spojených s prvním zápasem v sezoně, které jsme nebyli schopní překonat. Byl jsem spokojený s nasazením a energií hráčů a kluci nepřestali hrát, což je něco, na čem budeme stavět," uzavřel zápas Breitzman.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články